Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 02:53 | London, Apr 26 00:53 | New York, Apr 25 20:53
Shanghai, Apr 26 08:53 | Tokyo, Apr 26 09:53 | Sydney, Apr 26 11:53

Ціни на солодкий пісок в Україні зростуть на 10%

Ціни на солодкий пісок в Україні зростуть на 10%




13 грудня 2010 в 13:32 - Ілона Чіркова


Ціни на солодкий пісок в Україні зростуть на 10%

Діапазон внутрішнього виробництва цукру коливається на рівні від 1,5 до 1,7 мільйона тонн, споживання -  1,7 до 2 мільйонів.



При цьому різниця прирівнюється до місячного обсягу споживання в Україні. Головна причина, за якою оцінки настільки сильно відрізняються - відсутність обов'язкового декларування залишків цукру суб'єктами підприємницької діяльності, закріпленого законодавчо.

Разом з тим, за підрахунками "Укррос", виробництво цукру в поточному році прогнозується на рівні 1530 тисяч тонн, імпорт "сирцю" - близько 255 тисяч тонн. Таким чином, загальна пропозиція на рівні 1820 тисяч тонн повністю зможе забезпечити внутрішнє споживання солодкого піску.

Крім того, підігрівати ціни буде і наявність в Україну давальницької схеми, за якою сільгосппідприємства, які здають на переробку цукрові буряки, вважають за краще отримувати за неї цукор з подальшим її продажем в більш пізній період і за більш вигідними цінами. За прогнозами виробників та експертів, роздрібна ціна в підсумку може підвищитися з нинішніх у середньому 9 гривень за кілограм до 11-12 гривень за кілограм. Однак стрибкоподібного зростання ціни не буде, тому що сьогодні держава здійснює дуже жорсткий адміністративний контроль за цінами.

На думку аналітика УАК Дмитро Рубченка, незважаючи на відсутність нестачі в солодкому піску в Україні, ціна на нього все-таки виростуть, але максимум на 10%, зрівнюючи із світовими високими цінами.

Ціни на солодкий пісок в Україні зростуть на 10%


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дорогоцінні метали дорожчають і будуть дорожчати Дорогоцінні метали дорожчають і будуть дорожчати ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Глобальний контроль за глобальними банками Глобальний контроль за глобальними банками Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Золото на міжнародних ринках продовжує стабільно і довгостроково дорожчати Золото на міжнародних ринках продовжує стабільно і довгостроково дорожчати I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті