Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 00:07 | London, Apr 19 22:07 | New York, Apr 19 18:07
Shanghai, Apr 20 06:07 | Tokyo, Apr 20 07:07 | Sydney, Apr 20 09:07

Харчова промисловість

RSS стрічка
Україна та Білорусь провели переговори стосовно  дефіцитних продуктів

У Києві Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк провів переговори із Міністром сільського господарства та продовольства Республіки Білорусь Михайлом Русим.

 
В Україні нелегально використовують ГМО

Усі генно-модифіковані організми в Україні є нелегальними, оскільки не зареєстровано жодної лінії ГМО.

 
Дніпропетровцям їсти цибулю доведеться вдвічі дорожче

Як повідомляє Головне управління статистики Дніпропетровської області, обсяги продажу сільськогосподарських продуктів у 2010 році, в порівнянні з попереднім, у цілому зменшилися на 1,1%.

 
Україна й Білорусь обмінюватимуться харчами

Під час зустрічі з міністром сільського господарства і продовольства Білорусі Михайлом Русявим міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що Україна і Білорусь повинні співпрацювати з обміну товарів і продуктів харчування.

 
Україна заборонила імпорт худоби з Конго та Габону

Україна заборонила імпорт великої рогатої худоби, продукції та сировини з неї з Конго та Габону. Про це йдеться в рішеннях Державної ветеринарної і фітосанітарної служби від 21 січня 2011 р.

 
Агропідприємства Сокальщини у 2010 р. виробили на 918 тонн м’яса більше, ніж торік

Станом на 1 січня 2011 року агроформування району виробили 3064 тонни м’яса, в тому числі 865 т яловичини, 747 т свинини, 1452 т м’яса птиці.


 
АМКУ виправдовує подорожчання хліба на Волині

Антимонопольні органи здійснюють контроль на соціально важливих ринках борошна для хлібопечення, хліба масового споживання на предмет дотримання його учасниками вимог конкуренційного законодавства.


 
АМКУ покарає постачальників соняшникової олії за зловживання монопольним становищем

Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справу щодо ДП з ІІ "Сантрейд", ТОВ "Кернел-Трейд" та ЗАТ "Пологівський олійно-екстраційний завод" за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку соняшникової олії, повідомляє прес-служба відомства.

 
Україна шукатиме діоксин в усій імпортній сільгосппродукції

Україна буде перевіряти імпортовану сільськогосподарську продукцію на наявність діоксану.

 
Вінницькі молокозаводи збільшили розлив молока на 11,31%

У січні-грудні 2010 року молокопереробні підприємства Вінницької області в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року збільшили виробництво молока на 11,31% або на 26,655 тис. тонн - до 262,445 тис. тонн.

 
Ринки Вінниччини підняли ціни на  цукор, картоплю і молочні продукти

У Вінницькій області продаж сільськогосподарських продуктів на міських ринках у січні-грудні 2010 року в порівнянні з 2009 роком збільшилася на 14, 8% при зростанні цін на ринках на 0, 6%.

 
В Україні виробництво м’яса збільшилося на 6,7%

В Україні за січень-грудень 2010 р. збільшилося виробництво м'яса, яєць, вовни та знизилося виробництво молока. Такі попередні дані повідомляє Державна служба статистики України.

 
Азаров думає, що хтось небезпечно грається з цінами на продукти

Прем'єр-міністр Микола Азаров застерігає рітейлерські мережі від завищення цін на гречку та соняшникову олію.

 
Ціни на продукти можна знижувати оптовими ринками

З метою зниження цін на продукти харчування у Міністерстві аграрної політики і продовольства мають намір цього року відродити оптові ринки, зокрема "Укркоопспілку".

 
Експерти прогнозують подорожчаня яловичини і свинини у 2011 р.

У 2011 році обсяги виробництва яловичини і свинини будуть зменшуватись, тому м'ясо буде дорожчати.

 
Львівський хлібзавод №1 збільшив продуктивність на 15%

ПП "Львівський хлібзавод №1" "Концерну Хлібпром" запустив додаткову виробничу лінію.

 
Переробники молока знижують закупівельні ціни

Починаючи з початку нового року переробники почали масово знижувати закупівельні ціни на молоко.

 
Сільгосппродукти Дніпропетровщини подорожчали на 5,4%

Цінова ситуація, що склалася на ринках Дніпропетровської області в грудні в порівнянні з листопадом 2010 року, характеризується підвищенням цін на сільгосппродукти в цілому на 5,4%.

 
Україна виробить близько 3 млн. тонн олії

У 2010/11 МР виробництво соняшникової олії в Україні становитиме близько 3 млн. тонн. Це дещо перевищить обсяг, випущений минулого року - 2,92 млн. тонн, що також було рекордним показником.

 
Держкомветмедицини пильно стежить за німецьким діоксиновим м’ясом

У прес-службі Держкомветмедицини України повідомили, що відомство посилює контроль продуктів тваринного походження і кормів, які імпортуються з ФРН, у зв'язку із зараженням м'яса і яєць птиці діоксином.

 
Азаров доручив врегулювати ріст цін на продовольчі товари

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив проаналізувати та внести пропозиції з виправлення прорахунків центральної та місцевої влади у питанні стримування росту цін на продовольчі товари.

 
Подорожчання гречки і соняшникової олії продовжиться

У новому році на 2-3 гривні подорожчала олія найбільш популярних марок - до 14-16 гривень. У середньому на 4 гривні підскочила в ціні гречка. У той же час на 1,5-2 гривні подешевшали кури в тушках, окремі сорти сиру і молочні вироби.

 
За прогнозами експертів, в 2011 р. подорожчають овочі, м’ясо й молоко

Наступного року, за прогнозами фахівців, найбільше зростатимуть в ціні овочі, фрукти, а також м'ясні й молочні продукти. Також обіцяють подорожчання яєць.

 
В 2011 році продукти харчування зростатимуть в ціні

За прогнозами фахівців, найбільше зростатимуть в ціні 2011 року овочі, фрукти, а також м'ясні й молочні продукти.

 
Кабмін до кінця січня цього року дотуватиме розведення худоби

До кінця січня 2011 року Кабінет міністрів планує остаточно виробити механізм розрахунку дотацій індивідуальним власникам великої рогатої худоби, які згодом будуть виплачуватися на утримання худоби і на виробництво молока.

 
Загальна потужність концерну  "Хлібпром" збільшиться на 15%

Великий виробник хлібобулочних і кондитерських виробів "Концерн Хлібпром" (Львів) запустив універсальну виробничу лінію потужністю 600 кг на годину на Львівському хлібозаводі № 1.

 
Україна не буде імпортувати французьку птицю

Держкомветмедицини відзначає, що, згідно з офіційним повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро, зареєстрована хвороба Ньюкасла у птиці на території департаменту Кот-Д `армор в Бретані.

 
В Україні 2010 року масово підробляли ковбасу і молоко

За результатами перевірок інспекторами "Укрметртестстандарту" в 2010 році, деякі товари, що реалізовуються в Україні, фальсифікували частіше за інших. Серед "фаворитів" - харчова продукція, зокрема, молочні та ковбасні вироби.

 
Українській м’ясо-молочній продукції дозволили повернутися до Росії

Її якість гарантував Держкомветмедицини Україні. Беручи до уваги гарантії Державного комітету ветеринарної медицини України, профільний регулятор Россільгоспнагляд додатково включив у відповідні списки українських підприємств, що мають право на експорт продукції тваринного походження в Російську Федерацію, 6 молокопереробних підприємств, 4 - з виробництва яловичини і одне - з виробництва м'яса птиці.

 
М’ясні продукти подорожчали на торгових полицях

За словами експертів, в передноворічні дні ціни на популярні види продуктів виросли майже удвічі, але вже після різдвяних свят вони знизяться.

 
Ковбаси та свинина подорожчали удвічі

Ріст попиту на делікатеси у передсвяткові дні спричинив зростання цін на ковбаси і м'ясо свинини, які є атрибутами святкового столу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби УКАБ.

 
Україна вводить обмеження на імпорт свинини з Росії

Сьогодні, 5 січня, стало відомо про те, що Україна тимчасово заборонила ввезення свиней та інших тварин з Північно-Західного федерального округу Росії у зв'язку з виявленням в Ленінградській області африканської чуми.

 
В 2010 році Україна найбільше фальсифікувала ковбасу та молочну продукцію

За результатами перевірок інспекторами ДП "Укрметртестстандарт" в 2010 році, деякі товари, що реалізовуються в Україні, фальсифікували частіше за інших. Серед "фаворитів" - харчова продукція. Про це в розповів генеральний директор ДП "Укрметртестстандарт" Михайло Мухаровський.

 
В Україні 2010 року найбільше підробляли ковбасу і молоко

За результатами перевірок інспекторами "Укрметртестстандарту" в 2010 році, деякі товари, що реалізовуються в Україні, фальсифікували частіше за інших. Серед "фаворитів" - харчова продукція, зокрема, молочні та ковбасні вироби.

 
Українській м’ясо-молочній продукції дозволили повернутися до Росії

Її якість гарантував Держкомветмедицини Україні. Беручи до уваги гарантії Державного комітету ветеринарної медицини України, профільний регулятор Россільгоспнагляд додатково включив у відповідні списки українських підприємств, що мають право на експорт продукції тваринного походження в Російську Федерацію, 6 молокопереробних підприємств, 4 - з виробництва яловичини і одне - з виробництва м'яса птиці.

 
В Новий рік з новими цінами на продукти

Ціни на продукти харчування будуть рости приблизно так само, як і загальний рівень цін, тобто близько 10 відсотків на рік по всьому споживчому кошику. Про це в інтерв’ю розповів аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.

 
Найближчим часом м’ясо не подорожчає

У найближчі місяці сильного стрибка цін на м’ясо в Україні не передбачається, однак до поступового подорожчання протягом року споживач повинен бути готовий. При цьому яловичина має більше шансів подорожчати, ніж інші види м’яса.

 
Овочі до новорічного столу подорожчали на 33%

На купівлю овочів і фруктів до новорічного столу українцям доведеться витратити на 33% більше коштів, ніж напередодні 2010 року. Підвищилися ціни як на імпортні екзотичні фрукти, так і на вітчизняну ординарну продукцію.

 
Гречана крупа за 2010 рік подорожчала втричі

Найдефіцитнішим товаром 2010 року стала гречка. Вона подорожчала з 5–6 грн./кг до 14 грн., а в деяких містах — до 18.

 
Цукровий союз "Укррос" отримав чистий прибуток $13,1 млн.

ВАТ "Цукровий союз "Укррос", один з найбільших операторів на цукровому ринку України, завершило січень-вересень 2010 року з чистим прибутком $13,12 млн. проти чистого збитку за аналогічний період 2009 року в сумі $14 млн.

 
Ветслужба посилила контроль за сировиною та продуктами харчування напередодні новорічних свят

Віталій Башинський зазначив, що для забезпечення більш повного контролю за якістю м'яса продовжено робочий день лабораторій, в деяких регіонах до експертизи залучається більша кількість людей.

 
Ціни на овочі Україні більші ніж у ЄС

Стрибок цін на овочеву продукцію в серпні-вересні 2010 року, формальним приводом для якого було зниження рівня виробництва і зменшення обсягів пропозиції на ринку, утримує ціни на овочеву продукцію в Україні на рівні, що перевищує ціни в ЄС.

 
Ціни на продукти на Рівненщині зросли на 8%

Майже на 8% зросли ціни в Рівненській області за 11 місяців цього року.

 
Milkiland NV залучила 60 млн. євро у ході IPO

Milkiland NV, холдингова компанія однойменної великої молочної групи з активами в Україні та Росії, залучила в ході розміщення акцій 236,46 млн. злотих (близько 59,41 млн. євро).

 
За тиждень овочі та фрукти подорожчали на 6%

За попередній тиждень вартість плодоовочевого кошика українського споживача зросла відразу на 6%.

 
АМКУ дозволив Віталію Вересенко купити підприємства групи Ovostar Union

Стало відомо, що Антимонопольний комітет (АМКУ) дозволив українському бізнесменові Віталію Вересенко отримати контроль над ТОВ "Бориспіль Агро Трейд", ТОВ "Овостар" і ТОВ "Золоте курча" (усі - Київська обл.).

 
Європейці закуповуються в Україні

Найближчі сусіди України - словаки, угорці і румуни - масово закуповують продукти харчування на закарпатських ринках.

 
Для одеситів хліб подорожчає

В Одеській області знову підскочили ціни на хліб. З сьогоднішнього дня вони планують підвищити на 5% (від 10 до 30 коп.) ціни на масові сорти своєї продукції.

 
Україна зменшила імпорт м’яса майже на 20%

Українська аграрна конфедерація (УАК) повідомляє, що за січень-жовтень нинішнього року імпорт м'яса в Україні знизився на 19% порівняно з обсягами за аналогічний період 2009 року.

 
В передсвятковий період ціни на ринках Маріуполя рвонули вгору.

Чим ближче Новий рік, тим відчутнішим стає удар по гаманцях маріупольців. У минулі вихідні ціни на міських ринках відчутно рвонули вгору.

 

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті