Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 17 02:32 | London, Apr 17 00:32 | New York, Apr 16 20:32
Shanghai, Apr 17 08:32 | Tokyo, Apr 17 09:32 | Sydney, Apr 17 11:32

Наступного сезону прогнозують проблеми з цукром

Наступного сезону прогнозують проблеми з цукром
Рейтинг: 0
Голосів: 0




29 квітня 2011 в 18:40 - Роман Зайцев


Наступного сезону прогнозують проблеми з цукром

Після року затишшя на цукровому ринку і відносної стабільності цін на солодкий продукт, ближче до закінчення сезону цукор може знову стати одним з найбільш проблемних продовольчих товарів.



Про це заявив директор департаменту розвитку аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства Анатолій Розгон, пише газета "Дело".

"Ми бачимо, що цукор в цьому році може бути резонансним і на нього в деякій мірі може вирости ціна", - сказав він.

"Але у держави буде достатня кількість цукру, за стабільною ціною, і ми зможемо вчасно вплинути на ринок, щоб запобігти можливі коливання", - заспокоїв чиновник.

Розгон зазначив, що традиційно ринок цукру поділений між обмеженою кількістю компаній, які "ламають ринок і ведуть свою цінову політику, користуючись тим, що у держави не було в певні періоди коштів, щоб сформувати запаси".

Враховуючи можливі ризики уряд вже приступив до формування ресурсів для інтервенцій.


"Грошей в Аграрному фонді достатньо, виділено фінансування у близько 5 млрд. гривень", - поінформував Розгон.

Усього планується закупити 180 тис. тонн цукру, до закупівель фонд має намір розпочати вже в травні (на споті і на форвардові).

Цей ресурс дасть можливість впливати на ринок і не допустити цінових коливань.

Раніше про плани закупівлі великих обсягів цукру заявив Держкомрезерв.

Як відомо, після цукрової кризи початку 2010 року ринок цукру залишався відносно стабільним.

Рекордне зростання цін (з осені 2009 року до січня 2010 вартість цукру зросла з 6,5 гривні за кілограм до 13 гривень за кілограм) спонукав аграріїв розширити посівні площі під цукровим буряком і заводи змогли наростити виробництво (до 1,545 млн. тонн).

Однак за один рік після декількох дефіцитних сезонів галузі не вдалося накопичити достатній запас міцності.

У 2011 році Мінагропрод прогнозує збільшення площ сівби під цукровим буряком на 65 тис. га - до 565 тис. га.

Чиновники мають намір зробити все можливе, щоб цей прогноз збувся - місцева влада обіцяє застосувати санкції до недбайливих чиновників, які не зуміють забезпечити сівбу буряків у регіонах згідно доведеного "зверху" плану.
 

Наступного сезону прогнозують проблеми з цукром


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія і Україна одночасно знімуть обмеження на експорт зерна Росія і Україна одночасно знімуть обмеження на експорт зерна Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Україна може експортувати близько 20 млн. т. зернових Україна може експортувати близько 20 млн. т. зернових У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті