Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 19:31 | London, Apr 25 17:31 | New York, Apr 25 13:31
Shanghai, Apr 26 01:31 | Tokyo, Apr 26 02:31 | Sydney, Apr 26 04:31

Майже в 6% товарів вміст ГМО перевищує припустиму межу

Майже в 6% товарів вміст ГМО перевищує припустиму межу
Теги: товари, гмо
Рейтинг: 0
Голосів: 0




10 листопада 2010 в 10:00 - Роман Зайцев


Майже в 6% товарів вміст ГМО перевищує припустиму межу

У 5,9% товарів, перевірених відомством з початку року, вміст ГМО перевищує допустимий законом межу в 0,1%. Про це повідомили вчора в Держспоживстандарті.  



Генетично модифіковані організми виявлені в хлібобулочних, кондитерських, м‘ясних, ковбасних виробах, в м‘ясних напівфабрикатах і молочної продукції.Всього з початку року комітет перевірив понад 11 тис. зразків. Примітно, що ситуація практично не змінилася з минулого року, коли комітет зафіксував ГМО в 5,4% зразків, передає "Комерсант Україна".

До 10% продукції, в якій знайдені ГМО, були з позначкою "без ГМО", повідомив начальник науково-дослідного центру випробувань продукції Держкомітету з питань технічного регулювання та споживчої політики Володимир Семенович. В Україні не контролюється наявність ГМО в кукурудзі та сої, де їх зміст найвище, - швидше за все, для виготовлення хлібобулочних виробів використовується борошно з генно-модифікованої кукурудзи, а в кондитерські вироби додавався соєвий лецитин - один з найпопулярніших емульгаторів, вважає В.Семенович.Крім того, за його словами, більшість м‘ясопереробників використовують соєвий білок, зміст якого допускається стандартами в ковбасах I і II сорти.

Повідомити назви компаній, в продукції яких виявлено ГМО, у Держспоживстандарті відмовилися. "Комітет не має ні копійки бюджетних коштів для проведення досліджень, тому більшість з них були проведені на замовлення самих компаній. Розголошувати їх назви було б некоректно", - пояснив В.Семенович. За законодавством, вміст ГМО вище 0,1% у харчових продуктах в Україні заборонено і дозволяється тільки у зареєстрованих в державному реєстрі продуктах з інформацією про це на етикетці. При цьому в держреєстрі поки не зареєстрований жоден продукт.

Негативний вплив ГМО на організм людини вченими поки не доведено, і кожен може вирішувати для себе сам - вживати продукцію з його змістом чи ні, для цього і була введена вимога про обов‘язкове маркування, каже головний спеціаліст гігієни харчування Міністерства охорони здоров‘я Валентина Кульчицька. Однак, за словами директора Державного науково-дослідного інституту лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Артура Абрамова, ГМО можуть бути потенційно небезпечні для людини: "Про це свідчать результати досліджень вчених, проведені на тваринах. Регулярно вживали продукцію з ГМО гризуни втрачали репродуктивні функції, а у деяких з них виникали злоякісні пухлини".

Майже в 6% товарів вміст ГМО перевищує припустиму межу


Новини Статті Аналітика
Обсяг торгівлі товарами між Україною та Канадою у 2010 році збільшився на 18% Обсяг торгівлі товарами між Україною та Канадою у 2010 році збільшився на 18% Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами України у І кварталі виросло у 2,2 рази Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами України у І кварталі виросло у 2,2 рази Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Шахти накупили товарів та послуг на 319,74 млн грн. Шахти накупили товарів та послуг на 319,74 млн грн. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Парламент заборонив ГМО в овочах Парламент заборонив ГМО в овочах Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Експорт українських товарів до Польщі у 2010 р. збільшився на 47% Експорт українських товарів до Польщі у 2010 р. збільшився на 47% У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті