Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 18:04 | London, Apr 25 16:04 | New York, Apr 25 12:04
Shanghai, Apr 26 00:04 | Tokyo, Apr 26 01:04 | Sydney, Apr 26 03:04

Азарова просять взяти ситуацію із хлібом під особистий контроль

Азарова просять взяти ситуацію із хлібом під особистий контроль
За матеріалами: Економічна правда
Рейтинг: 0
Голосів: 0




10 березня 2011 в 09:40 - Роман Зайцев


Азарова просять взяти ситуацію із хлібом під особистий контроль

Голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська просить прем’єр-міністра Миколу Азарова взяти під особистий контроль ситуацію на ринку хліба.



Про це сказано в депутатському зверненні депутата до Азарова, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Королевської.

"Прошу доручити відповідним центральним органам виконавчої влади забезпечити наявність у продажу і стабільність цін на соціально значущі продукти харчування на всій території України", - сказано у зверненні.

Депутат нагадує, що на минулих вихідних у Луганській області склалася критична ситуація навколо поставок соціальних груп хліба.

Найбільш складною була ситуація в містах Ровеньки та Свердловськ, де була зафіксована повна відсутність хліба в роздрібному продажі.

На думку Королевської, незабезпечення хлібом цілого регіону можливе лише шляхом змови відповідних суб‘єктів, які зловживають своїм монопольним становищем на ринку хліба і борошна.

Метою такої змови, є спекуляції з цінами на хліб, вважає народний депутат.

"Я вважаю, що ситуація вийшла за рамки допустимого. На мою думку, держава зобов‘язана використовувати всі наявні владні повноваження для стабілізації ринку продовольства та недопущення подальших подібних випадків", - пише Королевська.

"Прошу Вас доручити відповідним центральним органам виконавчої влади забезпечити наявність у продажу і стабільність цін на соціально значущі продукти харчування на всій території України", - ідеться в листі.

Голова парламентського Комітету відзначила, що в Україні побитий рекорд цін на продукти першої необхідності.

"У Луганській області середня ціна на борошно в супермаркеті 6,50 грн., тобто 80 центів. У Сполучених Штатах ціна в 2,5 разу менша - 30 центів, у Франції - 34 цента, у Грузії - 45 центів. Невже в нашій країні населення в 2-3 рази багатше, ніж у цих країнах? Неконтрольоване зростання цін на продукти - це результат непродуманих дій уряду, викликаного ними ажіотажу на ринку та споживчої паніки ", - заявила Королевська.

Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з‘явилася інформація, що місто Свердловськ в Луганській області залишилося без хліба.

7 березня голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк заявив, що в регіоні немає проблем ні з борошном, ні з випічкою хліба.

Ситуація із забезпеченням населення Луганської області хлібом перебуває під його особистим контролем.

Водначас, Пристюк визнав, що дефіцит хліба все ж таки мав місце.

У свою чергу у середу міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що Луганській області була надана достатня кількість зерна для виробництва хліба.

Азарова просять взяти ситуацію із хлібом під особистий контроль


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Парламент скасував свідоцтва про реєстрацію підприємця Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті