Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 17:35 | London, Apr 19 15:35 | New York, Apr 19 11:35
Shanghai, Apr 19 23:35 | Tokyo, Apr 20 00:35 | Sydney, Apr 20 02:35

Азаров доручив врегулювати ріст цін на продовольчі товари

Азаров доручив врегулювати ріст цін на продовольчі товари




13 січня 2011 в 15:58 - Ілона Чіркова


Азаров доручив врегулювати ріст цін на продовольчі товари

Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив проаналізувати та внести пропозиції з виправлення прорахунків центральної та місцевої влади у питанні стримування росту цін на продовольчі товари.



Відповідне доручення Голова Уряду дав Віце-прем'єр-міністру України – Міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктору Тихонову та Міністру аграрної промисловості і продовольства Миколі Присяжнюку, розпочинаючи засідання Кабінету Міністрів.

Микола Азаров зазначив, що у грудні минулого року в цілому по Україні коливання цін на товари продуктової групи були незначними, проте в деяких областях відбулося суттєве зростання цін, яке не має обґрунтування. Так, за словами Глави Уряду, хліб з борошна 1-го сорту подорожчав в цілому по країні на 1,4%, водночас у Сумській області – на 6,5%, в Івано-Франківській – майже на 4%; борошно вищого сорту в цілому по Україні подорожчало на 5,6%, а у Волинській області – на 24,6%, Вінницькій області – на 14,3%; крупа манна здорожчала на 6,4%, тоді як у Волинській області – на 33,2%, Житомирській – на 11,6%; масло вершкове подорожчало в середньому на 10,2%, проте на Волині – на 23%, у Вінницькій області – на 22,7%.

Прем’єр-міністр наголосив, що першим питанням є чим взагалі пояснюється таке підвищення цін? Які витрати виробників могли так підняти ціни? І питання друге – у нас що, Волинська область, наприклад, в іншій державі знаходиться? Він поцікавився тим, що чи там люди не такі, що їм настільки ціни підняли. 

Микола Азаров зауважив, що ще восени минулого року вдалося подолати ажіотажний попит за рахунок перерозподілу продовольчих ресурсів між регіонами, проте в грудні регіональна влада чомусь вчасно не зреагувала.

Прем’єр-міністр підкреслив, що доручає Віце-прем’єр-міністру Віктору Тихонову і Міністру АПК Миколі Присяжнюку проаналізувати прорахунки центральної і місцевої влади і внести пропозиції як їх виправити. А керівників областей, де було допущено суттєве зростання цін, ніж в середньому по країні, треба заслухати на засіданні Уряду.

Микола Азаров також нагадав, що доручив Міністру аграрної промисловості і продовольства розробити помісячну програму контролю за ціновою ситуацією на продовольчому ринку.

Азаров доручив врегулювати ріст цін на продовольчі товари


Новини Статті Аналітика
Азаров написав Путіну Азаров написав Путіну "газового" листа Азаров їде домовлятись про вільну торгівлю з ЄС Азаров їде домовлятись про вільну торгівлю з ЄС Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами ПДВ-облігації скуповують іноземці ПДВ-облігації скуповують іноземці ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Азаров хоче зробити бюджет більш соціальним Азаров хоче зробити бюджет більш соціальним Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Азаров вважає, що держборг у 40% ВВП не критичний для України Азаров вважає, що держборг у 40% ВВП не критичний для України Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Азаров каже, що Україна і РФ почали переговори щодо зниження ціни на газ Азаров каже, що Україна і РФ почали переговори щодо зниження ціни на газ Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті