Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:55 | London, Apr 25 06:55 | New York, Apr 25 02:55
Shanghai, Apr 25 14:55 | Tokyo, Apr 25 15:55 | Sydney, Apr 25 17:55

АМКУ зобов’язав цукровиків знизити ціни

АМКУ зобов’язав цукровиків знизити ціни
Рейтинг: 0
Голосів: 0




4 лютого 2011 в 08:47 - Роман Зайцев


АМКУ зобов’язав цукровиків знизити ціни

Антимонопольний комітет зобов'язав суб'єктів господарювання, які працюють на ринку цукру, привести оптово-відпускні й роздрібні ціни до економічно обґрунтованого рівня. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.



Відповідно до повідомлення, вимоги охопили 8 груп цукрових заводів, 11 виробників цукру, які не інтегровані в групи, 9 великих оптових постачальників і 8 найбільших торгових мереж.

Зокрема, вимоги висунуто 25 цукровим заводам, які входять до груп: ТОВ "Мрія-цукровий холдинг", ТОВ "Фірма "Астарта-Київ", ВАТ "Цукровий союз "Укррос", ЗАТ "Компанія "Райз", ТОВ "Панда", ТОВ "Подільські цукроварні", ЗАТ "Західна компанія "Дакор" і ТОВ "НПФ "Сінтал Д".

Такі ж вимоги висунуті виробникам: ТОВ "Продовольча компанія "Зоря Поділля", ЗАТ "Продовольча компанія "Поділля", ТОВ "Агрокомплекс "Зелена долина", ЗАТ "Юзефо-миколаївська АПК", ТОВ "Краєвид", ТОВ "Призма-14", ЗАТ "Олександрійський цукровий завод", ЗАТ "Новомиргородський цукор", ТОВ "УК.АЗ.-Дружба", ВАТ "Теофіпольський цукровий завод" і ТОВ "Старокостянтинівцукор";

Вимога АМКУ стосується і оптових торговців: ТОВ "Виробниче об‘єднання "Ексім-продукт", ВАТ "Торговельно-промислова компанія "Укррос", ТОВ "Компанія "Цукор", ТОВ "Укртримекс", ЗАТ "Компанія "Райз", ТОВ "Консент-2007", ТОВ "Юмекс", ТОВ "Тріо" і ТОВ "Фірма "Астарта-Київ", а також торгових мереж: ТОВ "Фудмаркет", ТОВ "ЕККО", ТОВ "Метро Кеш енд Керрі - Україна", ЗАТ "Фуршет", ТОВ "Ашан Україна", торговельно-промислова корпорація Fozzy Group, ТОВ "ПАККО-холдинг" і ТОВ "Адвентіс".

Учасники ринку повинні сприяти укладенню прямих контрактів на реалізацію цукру з торговельними мережами і утримуватися від економічно необґрунтованого підвищення цін на товар.

При цьому комітет попередив торговельні мережі про неприпустимість збільшення рівня торгової надбавки і створення дефіциту вагового цукру через повний перехід на реалізацію фасованого цукру.

У комітеті відзначили, що з вересня по грудень 2010 року ціни на цукор виросли на 17,1%.

За результатами аналізу прогнозного балансу попиту й пропозиції нового маркетингового року встановлено, що обсяг внутрішнього споживання цукру не виріс, а залишився на рівні попереднього 2009-2010 маркетингового року (1,84 млн. тонн).

Крім того, період з вересня по грудень включно не є періодом сезонного зростання цін на цукор.

Разом з тим, за інформацією Міністерства аграрної політики і продовольства, залишки цукру, який є власністю заводів (без урахування цукру, що перебуває на зберіганні), є значними.

"Отже, аналіз економічної ситуації на ринку свідчить про відсутність об‘єктивних підстав для істотного підвищення цін на цукор", - йдеться в повідомленні АМКУ.

АМКУ зобов’язав цукровиків знизити ціни


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті