Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 17 02:06 | London, Apr 17 00:06 | New York, Apr 16 20:06
Shanghai, Apr 17 08:06 | Tokyo, Apr 17 09:06 | Sydney, Apr 17 11:06

АМКУ дозволив виробникам соняшникової олії укласти договір про погоджену конкурентну поведінку



24 лютого 2011 в 15:14 - Ілона Чіркова


АМКУ дозволив виробникам соняшникової олії укласти договір про погоджену конкурентну поведінку

Антимонопольний комітет України надав дозвіл 14 учасникам ринку соняшникової олії на погоджені дії, спрямовані на відновлення рівноваги внутрішнього ринку і зниження вартості продукції для українських споживачів.



Про це сьогодні повідомив перший заступник голови Комітету Юрій Кравченко під час брифінгу.

Зокрема, учасникам ринку олії дозволено укласти договір про погоджену конкурентну поведінку. Це дозволить наповнити внутрішній ринок держави достатнім обсягом бутильованої олії і знизити ціни. Дозвіл надано терміном на 3 місяці.

Як повідомив Юрій Кравченко, основні виробники та експортери олії зобов‘язалися щомісяця наповнювати вітчизняний ринок до 20 тис. тонн олії і реалізовувати продукцію за середньою оптово-відпускною ціною 12 грн. 15 коп.

Перший заступник голови АМКУ відзначив, що ціна на олію для споживачів при збереженні роздрібними мережами традиційної надбавки в розмірі 10% буде становити близько 13,40 грн./л.

У той же час, Комітет звертається до торговельних мереж з пропозицією зменшити рівень торговельної надбавки до 5%, що дозволить встановити ціну на рівні 13 грн: Антимонопольний комітет має досвід ефективної співпраці з великими торговельними мережами при стабілізації цін на молочну продукцію.

Юрій Кравченко сподівається, що мережі і цього разу підуть їм назустріч для забезпечення споживачів олією за максимально доступними цінами.

Як зауважив Юрій Кравченко, враховуючи логістику ринку, олія за новими цінами має з‘явитися в роздрібній мережі протягом найближчих 7 днів.

Юрій Кравченко підкреслив те, що прийняттю цього рішення передувала копітка робота Антимонопольного комітету України з учасниками ринку.

Вони також врахували світову практику погодження подібних домовленостей гравців ринку в умовах відновлення економіки в післякризовий період.

Він додав, що враховуючи те, що інтереси споживачів завжди були і залишаються для них пріоритетними, вонирозраховують на виконання виробниками та експортерами олії взятих на себе зобов‘язань у повному обсязі.

АМКУ дозволив виробникам соняшникової олії укласти договір про погоджену конкурентну поведінку


Новини Статті Аналітика
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "гречаного" монополіста Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "Хенкель Україна" на 30 тисяч за неправдиву рекламу У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті