Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 19:00 | London, Apr 20 17:00 | New York, Apr 20 13:00
Shanghai, Apr 21 01:00 | Tokyo, Apr 21 02:00 | Sydney, Apr 21 04:00

"Хліб Інвестбуд" купував китайську гречку за свої гроші

"Хліб Інвестбуд" купував китайську гречку за свої гроші




12 травня 2011 в 08:00 - Роман Зайцев


"Хліб Інвестбуд" купував китайську гречку за свої гроші

Інформація про закупівлю урядом китайської гречки за завищеними цінами не відповідає дійсності. Про це йдеться в повідомлені прес-служби "Хліб Інвестбуд", яка здійснювала поставку гречки в Україну.



"Поширена в ЗМІ з посиланням на народного депутата В. Арьєва інформація є абсолютно безпідставною і неправдивою", - зазначається в повідомленні.

Відповідно до інформації ХІБ на закупівлю китайської гречки не було затрачено "жодної копійки бюджетних коштів".

"Безпосередня контрактація, закупівля і доставка гречаної крупи забезпечувала ДПЗКУ через комерційний підрозділ ТОВ "Хліб Інвестбуд", що володіє усіма необхідними для цього засобами", - наголошує прес-служба.

"Саме ця компанія погодилася залучити у закупівлю гречки власні обігові кошти в еквіваленті близько 4 мільйонів доларів", - йдеться в повідомленні.

В ХІБ також стверджують, що не відповідають дійсності дані щодо можливої ціни поставки гречаної купи з Китаю на рівні 700 доларів за тонну.

Так за інформацією контрагента, в лютому 2011 року ціна тонни гречки в Китаї становила 1600 доларів за тонну.

"ХІБ законтрактувала поставку гречки на умовах FOB у порту міста Дальян за ціною 1630 доларів за тонну", - зазначає компанія.

У той же час, з урахуванням ПДВ та 12 додаткових платежів, перепродажна вартість гречки становила майже 2097 доларів за тонну або близько 16,7 гривні за кг.

При цьому в прес-релізі наголошується, що імпортовану гречку ХІБ відпускає за ціною 16,6 гривні за кг.

"Втрати компанії від реалізації гречки за такою ціною становили 97 доларів за тонну", - бідкається голова ХІБ Роберт Бровді.

На даний час компанія уклала контракти на поставку 4 тисяч тонн китайської гречки з яких авансом оплачено близько 2 тисяч тонн. В Україну вже надійшло 816 тонн.

"Хліб Інвестбуд" купував китайську гречку за свої гроші


Новини Статті Аналітика
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Глобалізація світових логістичних систем Глобалізація світових логістичних систем Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Пріоритети формування національної інноваційної інфраструктури Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
Білорусь вводить монополію на імпорт харчів Білорусь вводить монополію на імпорт харчів Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично
Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі Імпорт овочів в Україну зріс вдвічі Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті