Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 00:17 | London, Apr 23 22:17 | New York, Apr 23 18:17
Shanghai, Apr 24 06:17 | Tokyo, Apr 24 07:17 | Sydney, Apr 24 09:17

В Чорнобилі хочуть виробляти біопаливо

В Чорнобилі хочуть виробляти біопаливо




16 травня 2011 в 17:40 - Роман Зайцев


В Чорнобилі хочуть виробляти біопаливо

Державне агентство з управління зони відчуження має намір до березня 2012 року вивчити можливість виробництва в Чорнобильській зоні біопалива.



Про це повідомив заступник голови агентства Микола Проскура, передають "Українські новини".

18 березня Держагентство із зони відчуження підписало меморандум про співробітництво з Wageningen University and Research Centre, Інститутом біомаси та стійкого розвитку, створений навесні 2011 за підтримки Центру з біоенергетики Полтавської аграрної академії і бельгійсько-українським підприємством з вирощуванню і використання біомаси PhytoFuels Investments.

Метою меморандуму є реабілітація радіоактивно забруднених земель Чорнобильської зони шляхом вирощування енергетичних рослин для подальшої їх переробки в біопаливо, яке буде використовуватися для виробництва електроенергії, теплової енергії або їх комбінованого виробництва.

Зі слів Проскури, після проведення необхідних досліджень частина отриманих даних буде використана під час підготовці техніко-економічного обґрунтування реалізації проекту.

Крім того, під час підготовки ТЕО також буде враховано розроблений близько 10 років тому нідерландським інститутом за рахунок коштів Європейського Союзу проект використання біомаси в Чорнобильській зоні.

Зі слів співзасновника PhytoFuels Investments Лоїка Лерміньйо, при використанні до 40-45% площі земель зони, які раніше були сільгоспугіддями, можна робити біопаливо з подальшим виробленням електроенергії потужністю не менш як 200 МВт.

Як сировина для біопалива розглядається можливість вирощування проса прутовидного, а також утилізації частини наявної в зоні деревини та іншої рослинності.

Планується, що зола, яка утворюється в результаті спалювання біопалива буде бетонуватися і захоронюватися на території споруджуваного комплексу з дезактивації, транспортування, переробки і похованню РАВ "Вектор".

Зі слів Проскури, реалізація проекту дасть можливість прискорити проведення заходів щодо реабілітації земель Чорнобильської зони, забезпечить її власними джерелами електроенергії та тепла і створить додаткові робочі місця.

В Чорнобилі хочуть виробляти біопаливо


Новини Статті Аналітика
Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Nissan Motor і Mitsubishi Motors домовилися про створення СП по виробництву міні-карів Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ЛАЗ і Рено можуть разом виробляти мікроавтобуси ЛАЗ і Рено можуть разом виробляти мікроавтобуси Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Виробництво горілки скоротилося більш ніж на чверть Виробництво горілки скоротилося більш ніж на чверть Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті