Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 15:49 | London, Apr 25 13:49 | New York, Apr 25 09:49
Shanghai, Apr 25 21:49 | Tokyo, Apr 25 22:49 | Sydney, Apr 26 00:49

Українці скоро зможуть самі обирати постачальника електроенергії

Українці скоро зможуть самі обирати постачальника електроенергії




11 лютого 2011 в 15:25 - Роман Зайцев


Українці скоро зможуть самі обирати постачальника електроенергії

Українські споживачі незабаром зможуть самостійно обирати постачальника електроенергії, який запропонує їм найнижчу ціну.



Про це заявив посол України у ЄС з особливих доручень В‘ячеслав Княжницький в інтерв‘ю Deutsche Welle.

За його словами, постачання електроенергетики українському споживачеві відбуватиметься за принципом бензозаправки: людина заправляє машину на тій АЗС, де найнижча ціна.

Саме так українці незабаром зможуть обирати собі компанію-постачальника електрики.

Княжницький говорить, що головною метою членства України в Енергоспівтоваристві є, власне, створення таких умов на енергоринку, які унеможливлять маніпулювання цінами, стабілізуватимуть їх, а то й дозволять їх знизити.

Саме такі процеси уже відбуваються в країнах Європейського Союзу.

Для прикладу - один із житлових кооперативів Брюсселю за останні п‘ять років тричі змінював постачальника електрики. Це дало можливість цього року знизити ціни на 17%.

Княжницький стверджує, що саме це є сенсом того, над чим нині працюють в Україні, реалізовуючи положення членства в цій організації.

"В Україні це має виглядати так, як тут, у Брюсселі", - уточнює посол.

За його словами, такі можливості уже напрацьовані в Києві, коли енергетичні компанії змушені змагатися за клієнтів і перемагає той, хто пропонує нижчу ціну.

Разом із тим, говорячи про малозабезпечені верстви населення, посол висловив переконання, що уряд має розробити відповідну програму дотацій.

"Це залежить від багатьох факторів. Потрібна законодавча база, відповідна інфраструктура, моніторинг ситуації, що дозволить уникнути маніпуляції та дискримінації. Щоб нікому не створювалися пріоритети і щоб дійсно споживач приймав рішення", - каже Княжницький.

За його словами, нині завдання номер один - розповсюдити існуючу в Брюсселі та Києві практику в цій сфері по всій Україні.

Як повідомлялося, на початку лютого 2011 року Україна стала повноправним членом Eнергетичного співтовариства.

Головною перевагою такого членства є те, що після цього український енергетичний ринок поступово буде інтегруватися з європейським.

Українці скоро зможуть самі обирати постачальника електроенергії


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Критерії доцільності та необхідності здійснення процесу резервування ресурсів НТПВ Критерії доцільності та необхідності здійснення процесу резервування ресурсів НТПВ Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Модульний підхід до економічної активізації перевезень вантажів морським транспортом як складова розвитку інноваційної інфраструктури Модульний підхід до економічної активізації перевезень вантажів морським транспортом як складова розвитку інноваційної інфраструктури I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті