Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 03:18 | London, Apr 20 01:18 | New York, Apr 19 21:18
Shanghai, Apr 20 09:18 | Tokyo, Apr 20 10:18 | Sydney, Apr 20 12:18

Україна збільшила експорт електроенергії у напрямку Білорусі

Україна збільшила експорт електроенергії у напрямку Білорусі




21 вересня 2010 в 10:30 - Роман Зайцев


Україна збільшила експорт електроенергії у напрямку Білорусі

Україна в січні-серпні 2010 року збільшила експорт електроенергії на 18,9%, або 404 млн. кВт/год., порівняно з аналогічним періодом 2009 року - до 2,540 млрд. кВт/год. Про це повідомили у прес-службі Міністерства палива і енергетики України.  



Згідно повідомленню, 77,8% від загального обсягу українського експорту електроенергії припадало на поставки в напрямку Білорусі.

Зокрема, за цей період експорт української електроенергії до Угорщини скоротився більш як у 2,7 разу - до 226,5 млн. кВт/год., до Словаччини - в 4,2 разу до 261,8 млн. кВт/год., до Румунії - зріс 2,1 разу, до 61,6 млн. кВт/год.

Сальдовані перетікання до Молдови за підсумками 8 місяців зросли в 2,8 разу - до 12,6 млн. кВт/год.

ДПЗД "Укрінтеренерго" в січні-серпні поставило до Білорусі 1,977 млрд. кВт/год. електроенергії, тоді як в січні-серпні 2009 р. постачання в цю країну становили 370,4 млн. кВт/год.

У серпні до Російської Федерації з української енергосистеми експортовано 0,6 млн. кВт/год. електроенергії.

Польща в січні-серпні не імпортувала українську електроенергію.

У серпні на експорт передано всього 217,1 млн. кВт/год. електроенергії, що на 32,2% менше, ніж у серпні 2009 року.

Як повідомлялося, з 1 березня Україна припинила комерційні поставки електроенергії з Бурштинської ТЕС в напрямку Словаччини, Угорщини і Румунії спочатку через внутрішній дефіцит вугілля газової групи, надалі - через невигідну цінову кон`юнктуру.

Нагадаємо, з 2010 року Україна перейшла на нову модель організації експортних поставок електроенергії, згідно з якою учасники ринку набувають на аукціонах у оператора магістральних мереж НЕК "Укренерго" доступ до трансграничних ЛЕП, якими здійснюється експорт.

У 2009 році експорт електроенергії здійснювало ДПЗД "Укрінтеренерго", яке купувало її на Оптовому ринку електроенергії за тарифом, встановленим Національною комісією регулювання електроенергетики.

Україна в 2009 році скоротила експорт електроенергії на 49,2%, або 3,867 млрд. кВт/год., порівняно з 2008 роком - до 4 млрд. кВт/год. Минулого року Україна експортувала електроенергію до Словаччини, Угорщини, Білорусі, Польщі і Румунії.

Україна збільшила експорт електроенергії у напрямку Білорусі


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україна замiнює експортнi квоти на зерно митом Україна замiнює експортнi квоти на зерно митом Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті