Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 17:30 | London, Apr 20 15:30 | New York, Apr 20 11:30
Shanghai, Apr 20 23:30 | Tokyo, Apr 21 00:30 | Sydney, Apr 21 02:30

Україна не відмовиться від розвитку атомної енергетики

Україна не відмовиться від розвитку атомної енергетики




17 березня 2011 в 17:40 - Роман Зайцев


Україна не відмовиться від розвитку атомної енергетики

Україна не відмовиться від планів розвивати свою атомну енергетику, однак має намір переглянути вимоги з безпеки енергоблоків, враховуючи уроки аварії на японській АЕС, сказав глава української атомної енергокомпанії Енергоатом Юрій Недашковський.



Руйнівний землетрус, який пошкодив системи охолодження на японській АЕС Фукусіма, і наступна за цим серія вибухів на атомних енергоблоках, поставили Японію на межу ядерної катастрофи і відродили антиядерні настрої в усьому світі.

Проте Україна, що виробляє на атомних станціях половину споживаної енергії, каже, що буде продовжувати експлуатацію енергоблоків, конструктивно захищених від аварій, аналогічних до японської.

"Україна не буде закривати свої блоки. Інша справа - ми повинні здобути науку з того, що сталося, - сказав Недашковський на прес-конференції. - Будуть будуватися нові блоки, оскільки потреби України в електроенергії зростатимуть".

Компанія Енергоатом управляє 15 енергоблоками на чотирьох станціях.

У найближчі роки Україна планує розпочати будівництво ще двох атомних блоків на Хмельницькій АЕС на заході країни і в травні сподівається отримати першу частину багатомільярдного російського кредиту.

Нові енергоблоки російської розробки, на думку українських атомників, серйозно відрізняються від аварійних японських і розраховані на землетруси силою до 8 балів.

"Наші АЕС розраховані на землетруси до 7 балів, а реакторні установки - до 8 балів. В Україні максимально можливий землетрус може бути в 6 балів", - сказав глава Енергоатому.

Однак, за його словами, близькість однієї з українських АЕС, Південноукраїнської, до потенційно небезпечної зони землетрусів в районі румунських Карпат, змушує компанію піти на часткову заміну обладнання на станції на більш сейсмостійке.

Україна не відмовиться від розвитку атомної енергетики


Новини Статті Аналітика
ЄС хоче протестувати українські АЕС ЄС хоче протестувати українські АЕС У яких випадках розвиток персоналу це не викинуті на вітер гроші У яких випадках розвиток персоналу це не викинуті на вітер гроші Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ДТЕК зацікавився атомною енергетикою ДТЕК зацікавився атомною енергетикою Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Промвиробництво в Японії в березні знизилося до рекордно низького рівня Промвиробництво в Японії в березні знизилося до рекордно низького рівня Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Енергоатом" хоче залучити 1,2 млрд євро інвестицій на підвищення безпеки українських АЕС Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Міненерговугілля хоче вкласти в розвиток газовидобування 1,2 млрд грн. Міненерговугілля хоче вкласти в розвиток газовидобування 1,2 млрд грн. У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті