Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 12:06 | London, Apr 23 10:06 | New York, Apr 23 06:06
Shanghai, Apr 23 18:06 | Tokyo, Apr 23 19:06 | Sydney, Apr 23 21:06

Україна може заощадити 200 мільйонів на лампах

Україна може заощадити 200 мільйонів на лампах




6 грудня 2010 в 12:40 - Роман Зайцев


Україна може заощадити 200 мільйонів на лампах

Україна могла б заощадити понад 200 млн. доларів на рік, якби перейшла на енергозберігаюче освітлення. Такими є висновки дослідження, проведеного на замовлення Програми захисту довкілля ООН, повідомляє ВВС.



Результати дослідження були оприлюднені на міжнародному саміті щодо змін клімату, який проходить у мексиканському Канкуні.

ООН закликає здійснити всесвітній перехід на енергозберігаюче освітлення, бо це збереже мільярди доларів і допоможе у боротьбі з наслідками глобального потепління.

Приблизно 40 країн уже втілюють державні програми заміни лампочок розжарювання енергозберігаючими люмінесцентними.

В дослідженні ООН сказано, що приблизно 100 країн мають потенціал суттєвого заощадження електроенергії, якщо перейдуть на енергоефективніше освітлення.

Що більша країна, то більші заощадження: у звіті Програми захисту довкілля ООН сказано, що Індонезія може заощадити понад 1 млрд. доларів на рік, а її викиди парникових газів скоротяться на 8 млн. тонн.

Це є відповідником атмосферного забруднення 2 млн. автомобілів.

Україна внаслідок переходу на енергозберігаючі лампи може заощадити 210 млн. доларів на рік, Мексика - 900 млн. доларів, а Бразилія - 2 млрд. доларів.

Однак, незважаючи на економічні переваги такого переходу, Програма захисту довкілля ООН застерегла і про негативні аспекти нових лампочок, бо найпоширеніші з них, компактні люмінесцентні лампи (КЛЛ) містять отруйну ртуть.

Тому такі лампи треба належним чином збирати й утилізувати, попереджають експерти.

Всі країни Європейського Союзу, США, Канада, Австралія, Куба, Філіппіни та інші вже частково або повністю замінили лампи старого типу.

Україна може заощадити 200 мільйонів на лампах


Новини Статті Аналітика
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ООН поліпшила оцінку зростання світової економіки в 2011 році ООН поліпшила оцінку зростання світової економіки в 2011 році Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті