Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 09:16 | London, Apr 20 07:16 | New York, Apr 20 03:16
Shanghai, Apr 20 15:16 | Tokyo, Apr 20 16:16 | Sydney, Apr 20 18:16

Україна хоче збільшити потужності зі збагачення уранової руди

Україна хоче збільшити потужності зі збагачення уранової руди




25 жовтня 2010 в 13:10 - Роман Зайцев


Україна хоче збільшити потужності зі збагачення уранової руди

Україна має намір збільшити потужності зі збагачення уранової руди. Про плани будівництва заводу з переробки урану в Кіровоградській області повідомили у прес-службі президента Віктора Януковича, коментуючи в п'ятницю підсумки його візиту в область.  



Побудувати нові потужності планується на базі Новокостянтинівського родовища - його запаси становлять 3 млн. тонн руди при загальних запасах країни 20 млн. тонн.

Початок будівництва заплановано на наступний рік, а завершити його мають намір через два-три роки.

Якщо ці плани будуть реалізовані, країна зможе повністю забезпечити себе збагаченою рудою.

За обсягами видобутку уранової руди Україна посідає шосте місце в світі. Але з 2,4 тис. тонн збагаченої руди урану на рік, які необхідні українській енергетиці, в Україні збагачується лише 840 тонн.

Потім уран повторно збагачується в Росії, яка як країна-власник ядерної зброї має право використовувати відповідні технології та виробляє тепловиділяючі збірки - паливо для АЕС, одним з покупців якого є Україна.

Будівництво фабрики по збагаченню урану - частина стратегії України зі створення виробництва ядерного палива, говорить член комітету Верховної ради з ПЕК Олександр Гудима (БЮТ).

Він нагадує, що переможцем у конкурсі з будівництва заводу з виробництва ядерного палива визнана російська компанія ТВЕЛ.

Експерт також нагадує, що у зв‘язку із зростанням споживання електроенергії, згідно з прогнозами, після 2015 року світові ціни на ядерне паливо - уран і паливні збірки - будуть щорічно рости на 20-25%.

Останні п‘ять років середнє щорічне подорожчання становило 16,8%. Для України, де на частку атомної енергетики припадає 47-48% усього виробництва електроенергії, таке підвищення буде істотним.

Втім, колишні спроби наростити обсяги збагачення урану закінчувалися невдало.

У 2007 році Мінпаливенерго розглядало 18 пропозицій від потенційних претендентів на спільний розвиток уранових родовищ України.

У Мінпаливенерго оцінюють інвестиції у відкриття нового виробництва в 250-300 млн. доларів і розраховують, що вони окупляться протягом десяти років.

Україна хоче збільшити потужності зі збагачення уранової руди


Новини Статті Аналітика
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті