Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 13:38 | London, Apr 25 11:38 | New York, Apr 25 07:38
Shanghai, Apr 25 19:38 | Tokyo, Apr 25 20:38 | Sydney, Apr 25 22:38

У Кіровоградській обл. побудують завод с переробки урану

У Кіровоградській обл. побудують завод с переробки урану




22 жовтня 2010 в 12:19 - Роман Зайцев


У Кіровоградській обл. побудують завод с переробки урану

Президент України Віктор Янукович повідомив про намір побудувати у Кіровоградській області завод з переробки урану. Про це глава держави заявив під час участь у церемонії відкриття радіологічного корпусу Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру, повідомляє прес-служба Президента.  



Глава держави також відзначив важливість подальшого розвитку Кіровоградського науково-виробничого підприємства "Радій", яке має відігравати суттєву роль в атомній енергетиці країни.

Віктор Янукович також нагадав, що сьогодні близько 55% електроенергії виробляється саме завдяки атомним потужностям країни. Глава держави зауважив, що добудова ще кількох атомних блоків дозволить збільшити цей показник до 60%.

Президент окремо відзначив важливість паралельного розвитку альтернативних джерел енергії в Україні.

"Ми у цих регіонах почнемо роботу", - зазначив В.Янукович.

Говорячи про потенціал Кіровоградської області, Президент особливо відзначив перспективність розвитку аграрної галузі. За словами Президента, йдеться про збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції з високою доданою вартістю, а також про ефективне використання унікальних ресурсів чернозему у регіоні.

Нагадаємо 22 вересня ц.р. Кабмін схвалив проект будівництва заводу з фабрикації ядерного палива в Україні. Постачальником палива буде ТВЕЛ спільно з українськими співвласниками.

Україна має намір побудувати завод з фабрикації ядерного палива в 2013 р. потужністю переробки 200 т урану зі збільшенням її удвічі до 2017 р. і виходом на проектні параметри в 2021 р.

Міжвідомча конкурсна комісія для проведення конкурсу з відбору технології і партнера для будівництва на українській території заводу з виробництва ядерного палива для реакторів ВВЕР-1000 створена згідно з наказом Мінпаливенерго від 28 жовтня 2009 р. Комісія 18 червня 2010 р. затвердила порядок проведення конкурсу та методику оцінки пропозицій його учасників. 4 серпня комісія прийняла заявки від російської корпорації ТВЕЛ та американської Westinghouse Electric.

9 вересня міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив, що ТВЕЛ виграла конкурс, тому що буде інвестувати кошти в будівництво заводу, проте контрольний пакет акцій українсько-російського СП, створеного на базі заводу, буде в Україні.

Крім того, 15 вересня голова НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський заявив, що для початку будівництва заводу потрібне рішення Кабміну, підготовка ТО та низка інших процедур. Ю.Недашковський тоді сказав, що виробництво ядерного пального на заводі може розпочатись в 2013 р., а у 2020 р. Україна зможе себе повністю забезпечувати власним ядерним паливом.

У Кіровоградській обл. побудують завод с переробки урану


Новини Статті Аналітика
Янукович виключив можливість членства України в НАТО Янукович виключив можливість членства України в НАТО Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Янукович каже, що Україна має намір продовжити співпрацю з МВФ Янукович каже, що Україна має намір продовжити співпрацю з МВФ Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Президент України виключає можливість злиття Президент України виключає можливість злиття "Нафтогазу" і "Газпрому" Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна Аграрії просять Януковича ветувати мита на експорт зерна Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті