Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 21:27 | London, Apr 18 19:27 | New York, Apr 18 15:27
Shanghai, Apr 19 03:27 | Tokyo, Apr 19 04:27 | Sydney, Apr 19 06:27

У Карпатах планують побудувати каскад малих ГЕС

У Карпатах планують побудувати каскад малих ГЕС




12 листопада 2010 в 18:00 - Роман Зайцев


У Карпатах планують побудувати каскад малих ГЕС

Міністерство палива та енергетики України вивчає питання будівництва 58 малих гідро- і гідроакумулюючих станцій (ГЕС і ГАЕС) в басейнах річок Дністер, Прут та Сірет.  



Згідно зі звітом Мінпаливенерго про виконану роботу за дев‘ять місяців 2010 року, відповідні пропозиції вже підготовлені в рамках виконання Державної програми протипаводкових заходів у Карпатському регіоні.

Попередні дослідження, проведені департаментом стратегічної політики і перспективного розвитку ПЕК Мінпаливенерго спільно з ВАТ "Укргідроенерго", визначили можливість створення на базі сухих гірських ємностей 50 першочергових протипаводкового-енергетичних комплексів, у складі яких будуть побудовані 58 енергетичних вузлів, в тому числі 45 ГЕС і 13 ГАЕС.

"Це також дозволить збільшити енергетичну потужність цього регіону на 1635 мегават установленої потужності, в тому числі за рахунок ГЕС - 55 мегават і за рахунок ГАЕС 1580 мегават", - відзначається у звіті.

Термін окупності ГЕС з урахуванням діючого "зеленого тарифу" складе п‘ять-шість років. Термін окупності ГАЕС - три-чотири роки.

Проект будівництва енерговузла на гірських річках вже схвалений на засіданні науково-технічної ради "Укргідроенерго".

Згідно з даними НЕК "Укренерго", сумарна встановлена потужність ГЕС-ГАЕС України станом на 1 січня 2010 року становила 5413,53 мегават. Частка гідроенергетичних потужностей у загальному обсязі встановленої потужності країни становила 10,23%.

У Карпатах планують побудувати каскад малих ГЕС


Новини Статті Аналітика
У Шанхаї збудують 632-метровий готель У Шанхаї збудують 632-метровий готель Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Газпром" оцінює будівництво газогону "Пiвденний потiк" в 15,5 мільярдів євро Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Єврокомісія підтримала проект будівництва Єврокомісія підтримала проект будівництва "Південного потоку" Принципи організації комунальної інфрастуктури Принципи організації комунальної інфрастуктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті