Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 06:42 | London, Mar 19 04:42 | New York, Mar 19 00:42
Shanghai, Mar 19 12:42 | Tokyo, Mar 19 13:42 | Sydney, Mar 19 15:42

Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики

Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики




24 травня 2011 в 16:40 - Роман Зайцев


Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики

Уряд не планує і далі базуватися на вугіллі та ядерному паливі, натомість передбачається переведення багатьох енергооб'єктів у приватні руки.



Про це пише газета "Дело" із посиланням на оприлюднену громадською організацією "Діксі груп" чернетку енергетичної стратегії України до 2030 року, обговорювану нині у Кабінеті міністрів.

Документ, зокрема, передбачає, що до 2030 року споживання електроенергії в Україні, за песимістичним сценарієм, складе 234 ТВт-год, за базовим - 272, за максимальним - 305 ТВт-год.

"Обережний підхід до прогнозів робить документ досить реалістичним для виконання. Він базується на середньому щорічне зростання ВВП 3,8-6,4% (залежно від сценарію), і враховує зростання споживання електроенергії різних сегментів споживачів (промисловість, сільське господарство, комерційне та побутове споживання)", - цитує видання коментар "Діксі груп".

У документі передбачена чимала сума інвестицій: наприклад, у розвиток розподільних мереж до 2030 року необхідно вкласти 134 млрд. гривень, що вимагає збільшення щорічних інвестицій до 7 млрд. гривень при нинішньому рівні близько 2 млрд. гривень.

Найбільше коштів - понад 250 млрд. гривень - очікується направити на будівництво та модернізацію ТЕС.

На атомну енергетику прогнозується витратити понад 160 млрд. гривень.

Сумарний обсяг інвестицій для вирішення завдань, що стоять перед електроенергетичної галуззю, складе приблизно 750 млрд. гривень.

Для порівняння, ця сума дорівнює чверті прогнозних доходів зведеного бюджету України на 2011 рік.

"Потреба в таких коштах вимагає від уряду більш тісної співпраці з інвесторами. Стратегія передбачає залучення приватного капіталу до модернізації мереж, об‘єктів та будівництва нових потужностей", - зазначають експерти" Діксі груп ".

"Проте практично кожне з таких тверджень доповнюється фразою "у випадку створення необхідних умов для їх залучення". Членам уряду належить ще розшифрувати ці умови для кожної з галузей, і часто це повинні бути не просто косметичні рішення, а системне реформування ринку - від ініціювання законодавчих змін у їх впровадження", - наголошують вони.

Як відомо, попередня енергетична стратегія була розроблена з подачі тодішнього міністра енергетики Івана Плачкова в 2005 році, проте сам він визнавав її недосконалість через те, для її розробки інші міністерства не надали йому реалістичного макроекономічного прогнозу.



Новини Статті Аналітика
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Пайові та приватизаційні цінні папери Пайові та приватизаційні цінні папери ’Укртелеком’ напередодні приватизації ’Укртелеком’ напередодні приватизації
Мідь, золото і вугілля стануть лідерами зростання цін серед сировини Мідь, золото і вугілля стануть лідерами зростання цін серед сировини Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету Іспанія вийде на IPO в рамках загальної програми приватизації для скорочення дефіциту бюджету У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті