Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 18:18 | London, Apr 20 16:18 | New York, Apr 20 12:18
Shanghai, Apr 21 00:18 | Tokyo, Apr 21 01:18 | Sydney, Apr 21 03:18

Нацкомісія з регулювання енергетики хоче в черговий раз підвищити ціну на електроенергію



17 березня 2011 в 14:20 - Роман Зайцев


Нацкомісія з регулювання енергетики хоче в черговий раз підвищити ціну на електроенергію

У четвер Національна комісія з регулювання енергетики розгляне можливість підвищення вартості електроенергії для населення.



НКРЕ вже встановлювала вищу вартість електроенергії для українців із початку лютого 2011 року, нагадує Радіо "Свобода".

Ті хто, споживають понад 150 кіловат-годин на місяць, стали платити 31,68 копійок за кіловат, тобто на третину більше, ніж до цього.

З початку березня електроенергія подорожчала і для підприємств.

Сьогодні ж комісія має розглянути можливість приведення тарифів на електроенергію до "економічно обґрунтованого рівня".

Це відбуватиметься поетапно, з урахуванням собівартості цих послуг та захисту найбідніших українців, повідомив Радіо "Свобода" заступник міністра регіонального будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук.

"Є порядок формування тарифів, де чітко визначено, що можна включати у вартість продукції. З іншого боку, ціни на енергоносії у світі росли і ростимуть. Але зарплати низькі. Тому уряд знизив поріг субсидій до 15%, а для пенсіонерів - до 10%, чого немає в жодного з наших сусідів", - сказав урядовець.

Наразі постачальники газу та теплової енергії не надали достатньої інформації про вартість свого продукту, а отже, НКРЕ розгляне можливість змінити її не раніше ніж через два тижні, розповів в інтерв‘ю Радіо "Свобода" голова Нацкомісії Сергій Тітенко.

Що ж до електроенергії, то НКРЕ вже має достатньо підстав, щоб встановити нові тарифи на неї, каже він.

"Ціна на електроенергію для населення не покриває і половини витрат на її виробництво. Населення платить менше, аніж підприємства: ця традиція - ще з радянських часів. Маємо ситуацію, коли 800 тис. абонентів споживають понад 150 кіловат-годин. Це не бідні люди, які живуть у великих квартирах та будинках, і саме для них варто підвищити тарифи", - розповів голова НКРЕ.

"Для порівняння, у Європі електроенергія для населення дорожча, ніж для юридичних осіб. Однак є незахищена верства, за яку частину цієї вартості платить хтось інший", - додав він.

Необхідним вважає підвищення цін на енергоносії для населення і експерт Центру Разумкова Володимир Омельченко.

Водночас, колишній міністр палива та енергетики, екс-голова "Київенерго" Іван Плачков вважає, що на електроенергію українські ціни вже сягнули економічно обґрунтованого рівня.

"Дивує те, що вартість електроенергії вже вища, ніж у частині європейських країн. Декілька років тому ціна була нижчою, і подорожчання було доцільним. До того ж тарифна політика, за якої той, хто більше споживає, більше платить, неприпустима", - сказав він.

"Маємо ситуацію, коли на ринку природних монополій створили одну потужну енергогенерувальну компанію, і дійсна причина росту тарифів - намагання за рахунок українців субсидувати металургію, щоб за рахунок дешевшої енергії її продукція залишалася конкурентною", - підсумовує екс-міністр.

Нацкомісія з регулювання енергетики хоче в черговий раз підвищити ціну на електроенергію


Новини Статті Аналітика
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Лукашенко заборонив підвищувати ціни Лукашенко заборонив підвищувати ціни Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Ціни на пальне в Україні показали мляве зростання Ціни на пальне в Україні показали мляве зростання МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Regal Petroleum отримала від НКРЕ ліцензію на постачання 240 мільйонів кубометрів газу на рік Regal Petroleum отримала від НКРЕ ліцензію на постачання 240 мільйонів кубометрів газу на рік Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті