Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 11:18 | London, Apr 24 09:18 | New York, Apr 24 05:18
Shanghai, Apr 24 17:18 | Tokyo, Apr 24 18:18 | Sydney, Apr 24 20:18

Європа вимагає від України енергетичних гарантій

Європа вимагає від України енергетичних гарантій




13 грудня 2010 в 12:51 - Роман Зайцев


Європа вимагає від України енергетичних гарантій

Європейський Союз вимагає від України закріплення гарантій безперебійних постачань енергоресурсів в угоді про зону вільної торгівлі (ЗВТ).



Про це заявив заступник міністра економіки Валерій П'ятницький у Брюселі після закінчення чергового раунду переговорів про створення ЗВТ, повідомляє агентство "УНІАН".

"Європейці кажуть, що має бути спеціальний механізм врегулювання спорів, який передбачав би, зокрема, фінансові гарантії", - сказав він.

"(У пропозиції ЄС прописаний) увесь набір інструментів, який би забезпечував комфортне життя для європейців", - додав П'ятницький.

Він зазначив, що європейська сторона, вимагаючи гарантій транзиту, одночасно припускає закриття для українських компаній можливостей виходу на європейський ринок енергетичних послуг.

"Давайте визначимося: або ви відкриваєте доступ до мереж, або це звичайна торгівля товарами", - сказав П'ятницький.

За його словами, українська сторона вважає, що без відкриття ринку енергетичних послуг Україні немає сенсу брати на себе зобов`язання щодо гарантування транзиту, а усі спірні питання вирішувати в рамках уже здебільшого узгодженого розділу про вирішення спорів при торгівлі товарами, а також у рамках положень Договору про європейське енергетичне співтовариство, протокол про приєднання України до якого був підписаний у вересні цього року.

"Нам угода, в якій є односторонні зобов`язання, не цікава", - підкреслив П'ятницький.

Як повідомлялося, Україна і ЄС ведуть переговори щодо угоди про асоціацію з 2007 року.

З 2008 року розпочалися переговори про створення зони вільної торгівлі, котра має стати складовою частиною угоди про асоціацію.

Сторони планують завершити переговори до літа 2011 року.

Європа вимагає від України енергетичних гарантій


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Швейцарія відмовляється від атомних електростанцій Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті