Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 07:20 | London, Apr 25 05:20 | New York, Apr 25 01:20
Shanghai, Apr 25 13:20 | Tokyo, Apr 25 14:20 | Sydney, Apr 25 16:20

Європа може відмовитися від українського ріпаку

Європа може відмовитися від українського ріпаку
Рейтинг: 0
Голосів: 0




6 грудня 2010 в 13:10 - Роман Зайцев


Європа може відмовитися від українського ріпаку

Уже у 2011 році українські виробники ріпаку можуть істотно скоротити свою присутність на європейському ринку і, відповідно, зменшити свій дохід.



Виною тому нові вимоги до ріпаку, що поставляється в ЄС з 1 січня 2011 року, пише "Інвестгазета".

Відповідно до директиви Європарламенту та Європейської ради, сировина для біопалива, в тому числі ріпак, не може вирощуватися на землях, які до 1 січня 2008 року мали статус лісу, болотистої місцевості або торфовищ.

Як відомо, площі, на яких росте біосировина, щорічно збільшуються. Фермери в гонитві за прибутком скорочують посіви важливих для харчової промисловості сільгоспкультур, вирубують ліси.

Це призводить до зростання цін на продукти харчування, погіршення екології і, в кінцевому підсумку, до збільшення негативного ставлення суспільства до біоенергетики як такої. Чиновники ЄС намагаються змінити цю ситуацію.

Це привнесе зміни і в "ріпакову" політику України.

Головними труднощами українських аграріїв стане надання документів, які підтверджують, що землі, на яких вирощується рапс, відповідають критеріям стійкості.

Під час перевірки міжнародний інспектор може виявити які завгодно факти діяльності підприємства. Тому сільгоспвиробники можуть чинити опір перевіряючим.

Якщо кількість сільгосппідприємств, які не зможуть підтвердити вимоги стійкості, стане критичною, ЄС може запровадити проти окремих виробників ріпаку, експортерів і навіть всього українського ринку певні санкції аж до заборони експорту ріпаку з України в ЄС.

У такому випадку вітчизняним фермерам доведеться шукати нові ринки збуту.

Європа може відмовитися від українського ріпаку


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Як можуть вплинути європейські авіакомпанії на українські? Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Гармонізація податкових систем Гармонізація податкових систем I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті