Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 23:59 | London, Apr 25 21:59 | New York, Apr 25 17:59
Shanghai, Apr 26 05:59 | Tokyo, Apr 26 06:59 | Sydney, Apr 26 08:59

"Енергоатому" на будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС треба 33 мільярди

"Енергоатому" на будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС треба 33 мільярди




18 березня 2011 в 11:20 - Роман Зайцев


"Енергоатому" на будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС треба 33 мільярди

НАЕК "Енергоатом" оцінює вартість будівництва 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС у 33 мільярди. Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор відокремленого підрозділу "Енергоатому" - "Атомпроектінженірінг" Володимир Бронников.



За його словами, така попередня оцінка дана в проекті техніко-економічного обгрунтування будівництва блоків, розробленому ВАТ "Київський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" на замовлення атомного оператора.

Бронников відзначив, що згідно із розробленим документом, блоки планується ввести в експлуатацію в 2016-2017 роках.

Він повідомив, що комплексну державну експертизу ТЕО планується завершити до кінця цього року.

Генеральний директор також сказав, що з квітня "Енергоатом" проведе серію громадських слухань на місцевому рівні з жителями населених пунктів, прилеглих до місця добудови енергоблоків.

У червні 2010 року Кабінет міністрів і уряд Російської Федерації підписали рамкову угоду про добудову третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.

Угодою, зокрема, передбачається, що російська сторона забезпечує фінансування проекту в обсягу, необхідному для проектування, будівництва і введення в експлуатацію блоків, зокрема для оплати послуг і товарів, які поставляються з РФ до України.

Фінансування проекту здійснюватиметься на умовах співфінансування.

ВАТ "Київський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" розробляє першу редакцію техніко-економічного обгрунтування  будівництва енергоблоків №3 і 4 Хмельницької АЕС.

Згідно з календарним планом, розробка документа мала бути завершена в IV кварталі 2010 року за умови наявності фінансування. Остаточний варіант ТЕО буде готовий до кінця липня 2011 року, після чого почнуться процедури його експертизи і затвердження на рівні Кабінету міністрів.

"Енергоатому" на будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС треба 33 мільярди


Новини Статті Аналітика
Німеччина відмовляється від атомної енергетики Німеччина відмовляється від атомної енергетики Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Енергоатому" не сподобались умови російського кредиту Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Енергоатом" планує залучити кредит у 130 млн доларів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Японія не збирається відмовлятися від атомної енергетики Японія не збирається відмовлятися від атомної енергетики У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Верховна рада дозволила возити ядерні відходи Україною Верховна рада дозволила возити ядерні відходи Україною Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті