Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 11:30 | London, Apr 20 09:30 | New York, Apr 20 05:30
Shanghai, Apr 20 17:30 | Tokyo, Apr 20 18:30 | Sydney, Apr 20 20:30

До кінця року ціни можуть вирости ще на 2-3%

До кінця року ціни можуть вирости ще на 2-3%
Рейтинг: 0
Голосів: 0




8 листопада 2010 в 12:30 - Роман Зайцев


До кінця року ціни можуть вирости ще на 2-3%

У жовтні відбулося несподівано різке зниження темпів зростання споживчих цін - майже в шість разів, до 0,5%.  



Гальмування інфляції було викликане здешевленням низки груп продуктів харчування, стабільними цінами на пальне і відмовою місцевої влади збільшувати тарифи на послуги ЖКГ до проведення виборів.

Відкладене підвищення тарифів і вартості бензину стане ключовим чинником зростання споживчих цін наприкінці року. Ціни можуть збільшитися ще на 2-3%.

Зокрема, молочні продукти в жовтні вийшли в лідери за темпами зростання споживчих цін: молоко подорожчало на 4,7%, вершкове масло - на 5,3%, сир і сир - на 5,8%.

Уряд закликав найбільших виробників молочної продукції почати поетапне зниження цін, пише видання "Комерсант-Україна".

Не так значно в жовтні подорожчали хліб (+1,2%), сигарети і алкоголь (+1,6%), олія (+1,8%).

Корекції піддалися ціни на продукти харчування, які значно подорожчали на початку осені: риба (-0,6%), яйця (-0,8%), овочі (-1,3%), цукор (-3,1%) і фрукти (-4,5%).

У результаті темпи зростання цін на продукти харчування та споживчої інфляції в жовтні впали до 0,5% після вересневих 2,9%.

Запланований на початку опалювального сезону перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги поки не відбувся і, відповідно, не вплинув на інфляцію.

У жовтні тарифи ЖКГ виросли на 0,4%, зокрема на гарячу воду, опалення, каналізацію (по 0,6%) та холодну воду (0,7%).

Зниження цін на пальне на 0,3% дозволило компенсувати подорожчання послуг залізничного (+0,2%) і автомобільного (+0,1%) транспорту.

Серед інших груп товарів споживчого кошика помітно збільшилися ціни на одяг і взуття - на 0,7%, тоді як з початку року їх зростання склало 1,6%.

З урахуванням інфляції жовтня - 0,5%, за 10 місяців ціни виросли на 7,9%, а середньорічна інфляція знизилася на 0,4 процентного пункту, до 10,1%.

Однак подальшому гальмування зростання цін перешкоджають високі інфляційні очікування, зафіксовані Нацбанком.

Гальмування інфляції було викликане здешевленням низки груп продуктів харчування, стабільними цінами на пальне і відмовою місцевої влади збільшувати тарифи на послуги ЖКГ до проведення виборів.

Відкладене підвищення тарифів і вартості бензину стане ключовим чинником зростання споживчих цін наприкінці року, відзначають експерти. Ціни можуть збільшитися ще на 2-3%.

До кінця року ціни можуть вирости ще на 2-3%


Новини Статті Аналітика
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає. Огляд європейських ринків за 22.03.2011. Боргова криза не зникає.
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Лукашенко заборонив підвищувати ціни Лукашенко заборонив підвищувати ціни Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.02.2011. І знову Китай

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті