Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 18:26 | London, Apr 16 16:26 | New York, Apr 16 12:26
Shanghai, Apr 17 00:26 | Tokyo, Apr 17 01:26 | Sydney, Apr 17 03:26

Чверть акцій "Укртелекому" може викупити ЄБРР



29 жовтня 2010 в 13:54 - Уляна Роїк


Чверть акцій "Укртелекому" може викупити ЄБРР

У Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) заявляють, що банк не планує брати участі в самій приватизації держоператора, а лише працюватиме з переможцем приватизаційного конкурсу.  



Банк заявляє про свій намір співпрацювати з покупцем за умови проведення конкурсу на відкритій і конкурентній основі. Тепер ЄБРР буде чекати реакції з боку уряду і гравців ринку.

Як заявив радник ЄБРР, досвід банку показує, що в країнах СНД і Східної Європи, максимально великий пакет, який готові розглянути, це 25% +1 акція.

Також він відзначив, що формат співробітництва з власником Укртелекому може передбачати кілька варіантів. ЄБРР готовий надати кредит учаснику конкурсу на придбання держпакету Укртелекому або викупити частину акцій оператора у нового власника цінних паперів. Також можливий варіант комбінування двох цих схем фінансової участі фінустанови.

З усіх можливих претендентів на придбання Укртелекому лише Систем Кепітал Менеджмент (СКМ) Ріната Ахметова і російська Акціонерна фінансова корпорація Система (АФК) відповідають конкурсним умовам, які затвердив Фонд Державного майна (ФДМ).

Російська МТС вже звернулася до ФДМ з листом, в якому висловила зацікавленість в участі в конкурсі з продажу Укртелекому. Про це повідомив голова ФДМ Олександр Рябченко.

Проте прес-секретар МТС Ірина Осадча відмовилася коментувати можливість такі заяви.

Як відзначають експерти, озвучений ЄБРР варіант співпраці може бути вигідним для самого банка і для переможця конкурсу. Вигоди ЄБРР очевидні - довгострокові дивіденди і прибуток від кредитування. Для СКМ і МТС банк може стати джерелом фінансування досить дорогого придбання.

 

Чверть  акцій "Укртелекому" може викупити ЄБРР


Новини Статті Аналітика
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (15.06.2011)
"Смарт-холдинг" готується придбати підприємство "Укргазвидобуток" Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review Обзор фондового рынка 02.06.2011_Market review
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (31.05.2011)
Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Держава витратила 800 мільйонів на імпортні ліки Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (30.05.2011)
"Укргазвидобування" витратить 1,3 мільярда на АЗС та нафтобази Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (19.05.2011)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті