Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 04:10 | London, Apr 20 02:10 | New York, Apr 19 22:10
Shanghai, Apr 20 10:10 | Tokyo, Apr 20 11:10 | Sydney, Apr 20 13:10

Верховна рада обклала митом експорт зерна

Верховна рада обклала митом експорт зерна




19 травня 2011 в 15:20 - Роман Зайцев


Верховна рада обклала митом експорт зерна

Верховна рада прийняла у другому читанні і в цілому урядовий законопроект №8321, яким встановлюються мита на експорт зернових у розмірі від 9 до 14%.



"За" таке рішення проголосувало 236 народних депутатів, передає DT.UA.

Зокрема документ передбачає введення на перід до 1 січня 2012 року 9%-ве мито на експорт пшениці, 12%-ве - кукурудзи і 14% - на експорт ячменю.

При цьому, згідно з документом, уряд пропонує встановити мито на пшеницю не менше 17 євро/тонну, на кукурудзу - 20 євро за тонну, ячмінь - 23 євро за тонну.

Нагадаємо, текст відповідного законопроекту "Про внесення змін до Податкового кодексу та затвердження ставок вивізного мита на деякі види зернових культур" було зареєстровано у парламенті ще 31 березня, проте оприлюднено на сайті ВР тільки у понеділок, 18 квітня.

Рада мала намір прийняти документ у цілому, але у зв‘язку з дискусією у сесійній залі законопроект було прийнято тільки в першому читанні.

Раніше Кабінет міністрів продовжив квотування експорту зерна до 1 липня 2011 року, одночасно збільшивши квоту на кукурудзу на 2 мільйони тонн.

Нагадаємо, квотування експорту зерна, спочатку введене урядом на початку жовтня 2010 року на термін до 31 грудня 2010 року, у кінці минулого року було продовжено до 31 березня 2011 року.

При цьому сумарний розмір квот збільшено на 1,5 мільйона тонн - до 4,2 мільйона тонн.

Квоту на експорт кукурудзи збільшено з 2 мільйони тонн до 3 мільйони тонн, пшениці - з 0,5 мільйона тонн до 1 мільйона тонн.

За цей час квоти розподілялися лише єдиний раз способом, що викликав потім різку критику з боку учасників ринку: Кабінет міністрів постановою від 10 листопада 2010 року обмежив термін прийому заявок, тому багато експортерів просто не змогли отримати висновки Мінагропрода та подати заявки.

Спеціально створена комісія 12 листопада минулого року розподілила 2,182 мільйона тонн квоти між компаніями.

Зокрема, ТОВ "Сільськогосподарське підприємство "Нібулон", ТОВ "Кернел-Трейд" і підприємство з іноземними інвестиціями "Сарна" отримали 52,6% квоти на експорт зерна.

Потім Мінекономіки оголосило про прийом заявок з 16 по 30 листопада на експорт кукурудзи в рамках нерозподіленої експортної квоти, що становить 518 тисяч тонн, проте її так і не було розподілено.

 Комісія Міністерства економічного розвитку і торгівлі на засіданні 11 січня 2011 року розподілила квоти на експорт зерна в обсязі 2,018 мільйона тонн.

При цьому 0,221 мільйона тонн квоти на експорт пшениці і 0,544 мільйона тонн кукурудзи отримало ТОВ "Хліб Інвестбуд".

Раніше було повідомлено, що західні країни неодноразово критикували дії української влади щодо ринку зерна.

Верховна рада обклала митом експорт зерна


Новини Статті Аналітика
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Верховна Рада хоче ввести кримінальну відповідальність за маніпуляції на фондовому ринку Верховна Рада хоче ввести кримінальну відповідальність за маніпуляції на фондовому ринку Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україна скасувала квоти на експорт зернових Україна скасувала квоти на експорт зернових Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті