Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 17:04 | London, Apr 25 15:04 | New York, Apr 25 11:04
Shanghai, Apr 25 23:04 | Tokyo, Apr 26 00:04 | Sydney, Apr 26 02:04

В ООН кажуть, що зернові квоти нашкодять Україні

В ООН кажуть, що зернові квоти нашкодять Україні
Рейтинг: 0
Голосів: 0




21 квітня 2011 в 15:20 - Роман Зайцев


В ООН кажуть, що зернові квоти нашкодять Україні

Квоти на експорт зерна можуть негативно позначитися на розвитку сільського господарства та продовольчій безпеці у віддаленій перспективі.



Про це в інтерв‘ю DT.UA заявив генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

Говорячи про запровадження українським урядом квот на експорт зерна, генсек ООН відзначив, що мета такого кроку - захистити вітчизняних споживачів від зростання світових цін на продукти харчування.

"На державах лежить головна відповідальність за забезпечення продовольчої безпеки своїх народів, тож вони мають законне право турбуватися про це. Квоти можуть допомогти запобігти зростанню внутрішніх цін на зерно. Водночас квоти можуть негативно позначитися на розвитку сільського господарства та продовольчій безпеці в більш віддаленій перспективі, особливо якщо управління їх розподілом віддає перевагу невеликій кількості обраних виробників".

За його словами, "система ООН рішуче виступає за підтримку малих фермерів, щоб вони могли підвищувати продуктивність своїх господарств і бути стійкішими проти потрясінь. Будь-яка урядова політика має бути спрямована на посилення сталості та стійкості господарств усіх розмірів, на забезпечення прозорого й стабільного клімату для державних і приватних інвестицій".

Він підкреслив, що Україна як один із провідних виробників та експортерів зерна у світі має відіграти надзвичайно важливу роль у зміцненні глобальної продовольчої безпеки.

"Україна - одна з небагатьох країн світу, в якій є незадіяні орні землі, і вона почала розширювати сільськогосподарське виробництво. Крім того, Україна почала підвищувати продуктивність сільського господарства. Водночас у нашому взаємозалежному світі найважливішим внеском з боку України є підтримка відкритої політики у торгівлі з міжнародними партнерами", - зазначив генсек ООН.

На його думку, Україна має великий потенціал для того, щоб сприяти вирішенню проблем світових продовольчих систем.

"І я впевнений, що вона й надалі ефективно використовуватиме цей потенціал. Це якнайкраще відповідає інтересам України та її народу: підтримка вітчизняного сільського господарства - важливий спосіб підвищення рівня доходів та добробуту населення. Забезпечення обміну на відкритому ринку зміцнить позиції України як важливого партнера у міжнародній торгівлі", - додав Пан Гі Мун.

В ООН кажуть, що зернові квоти нашкодять Україні


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті