Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 19:42 | London, Apr 18 17:42 | New York, Apr 18 13:42
Shanghai, Apr 19 01:42 | Tokyo, Apr 19 02:42 | Sydney, Apr 19 04:42

Уряд замінить зернові квоти митом

Уряд замінить зернові квоти митом
Рейтинг: 0
Голосів: 0




23 березня 2011 в 14:20 - Роман Зайцев


Уряд замінить зернові квоти митом

Уряд вирішив відмовитися від квотування експорту зерна і замінити на обмеження митом.



Ринок знаходиться в очікуванні нових правил експорту. Нагадаємо, 31 березня закінчується термін дії квот з вивезення зерна, і як дозволять операторам працювати на цьому ринку в останньому, другому кварталі маркетингового сезону 2010-2011, до цих пір було загадкою, пише видання "Экономические известия".

Тепер по ринку пішли чутки про те, що в Кабміні прийшли до рішення обмежити експорт введенням мит.

"Замість квоти буде мито. На який період і в якому розмірі - поки неясно, але законопроект вже простує владними коридорами", - розповів керівник аграрної компанії середньої руки.

Цю інформацію підтвердив гендиректор Української зернової конфедерації Сергій Стоянов. "Я чув про цю ініціативу, але поки вона не оприлюднена - складно щось коментувати", - сказав він.

Підтвердив грунтовність чуток про введення мит і гендиректор і співвласник компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський.

Компанія входить до числа тих, хто постраждав від квотування. "Я чув про цей намір, але поки складно відповісти щось певне, поки немає офіційного документа", - сказав він.

Компанія оскаржує в суді розподіл квот на експорт зерна, який відбув 11 січня. "Нібулон" не отримав квот у ході їх роздачі. У підсумку був змушений спочатку істотно обмежити закупівлю зерна в аграріїв, а в березні зовсім її зупинити.

Жодна з компаній-зернотрейдерів, яких позбавили права експорту в ході розподілу квот у сезон експорту, поки офіційно не заявила про збитки, завдані таким рішенням уряду. Нагадаємо, в ході останнього розподілу квот 11 січня не у справ залишилися такі компанії, як Cargill, Toepfer, Louis Dreyfus, Soufflet Group і "Нібулон".

Директор NWGUkraine - Soufflet Group Микола Горбачов не вірить в те, що квоти замінять на мита.

"Не думаю, що це станеться, але якщо все ж станеться таке, ці витрати будуть покладені на плечі аграріїв", - вважає він.

Інформація про введення мит стала великою несподіванкою. Раніше передбачалося, що квотування буде продовжено.

Принаймні, такі прогнози зробив міністр Мінагропрода Микола Присяжнюк ще в лютому.

Днями директор "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді підтвердив наміри щодо подальшого квотуванню. Мало того, Бровді активно відстоює продовження квот, нібито щоб уникнути зменшення продовольчих запасів країни.

 Подробиці нової ініціативи Кабміну не відомі, але учасники ринку вже обговорюють можливий розмір мит - 16-19 доларів на тонні, що досить багато в умовах падаючих експортних цін на зерно після подій у Японії.

Начальник департаменту АПК та хімпрому "Держзовнішінформу" Дмитро Гордейчук вважає ініціативу з митами вкрай згубною для ринку.

"Вона ще більше обмежить права операторів. Вони будуть йти в інші сегменти експорту агропродукції і виносити з собою інвестиції. Крім того, ці заходи породять конфлікт із СОТ, оскільки такі рішення суперечать правилам торгівлі на світових ринках", - вважає він.

Уряд замінить зернові квоти митом


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті