Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 06:27 | London, Apr 19 04:27 | New York, Apr 19 00:27
Shanghai, Apr 19 12:27 | Tokyo, Apr 19 13:27 | Sydney, Apr 19 15:27

Уряд приймає заявки на експорт квотованого зерна

Уряд приймає заявки на експорт квотованого зерна
Рейтинг: 0
Голосів: 0




4 січня 2011 в 16:53 - Роман Зайцев


Уряд приймає заявки на експорт квотованого зерна

Мінекономрозвитку оголосило прийом заявок на експорт зерна в рамках квот, встановлених урядом на період до 31 березня 2011 року.



Повідомлення на сайті міністерства датоване 31 грудня о 16:30, хоча реально воно з'явилося на ньому пізніше, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з порядком розподілу квот, поправки до якого були внесені оприлюдненою 28 грудня постановою Кабінету міністрів, термін прийому заявок скорочений з 15 до 7 днів з моменту опублікування на сайті міністерства відповідного оголошення.

Разом із заявкою експортер повинен надати висновок Мінагропроду про наявність у нього обсягу зерна і можливості його експортувати.

Як повідомлялося, Україна спочатку на початку жовтня ввела квоти на експорт 2,7 млн. тонн зерна до кінця 2010 року, у тому числі на пшеницю - 0,5 млн. тонн, ячмінь - 0,2 млн. тонн, кукурудзу - 2 млн. тонн, жито і гречку - по 1 тис. тонн.

Потім постановою від 6 грудня 2010 року, яку було оприлюднено через три тижні, квотування було продовжено до 31 березня 2011 року. При цьому сумарний розмір квот збільшено на 1,5 млн. тонн - до 4,2 млн. тонн. Зокрема, квота на експорт кукурудзи збільшено з 2 млн. тонн до 3 млн. тонн, пшениці - з 0,5 млн. тонн, до 1 млн. тонн.

За цей час квоти розподілялися лише один раз способом, який викликав різку критику учасників ринку: Кабінет міністрів постановою від 10 листопада 2010 обмежив термін прийому заявок 12 листопада, тому багато експортерів просто не змогли отримати висновків Мінагропрода та подати заявки.

Спеціально створена комісія 12 листопада розподілила 2,182 млн. тонн квоти між компаніями "Нібулон", "Кернел-Трейд" і підприємством з іноземними інвестиціями "Сарна". Зокрема, вони отримали 52,6% квоти на експорт зерна.

Потім Мінекономіки оголосило про прийом заявок з 16 по 30 листопада 2010 року на експорт кукурудзи в рамках нерозподіленої експортної квоти, що становить 518 тис. тонн, але інформація про розподіл цього залишку відсутня.

У кінці грудня міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що прем'єр Микола Азаров доручив розглянути можливість скасування квот на експорт зерна на початку 2011 року. "Є доручення прем'єр-міністра, щоб в кінці січня - початку лютого фактично квотування було скасовано", - сказав Присяжнюк.

За даними Мінагропрода, Україні з початку поточного маркетингового року (МР, липень 2010 року - червень 2011 року) і станом на 22 грудня експортувала 5,9 млн. тонн зерна, у тому числі пшениці 2,4 млн. тонн, ячменю - 2,3 млн. тонн , кукурудзи - 1067 тисяч тонн.

За попередніми даними, Україна в 2010 році зібрала 41,5 млн. тонн зерна.

Уряд приймає заявки на експорт квотованого зерна


Новини Статті Аналітика
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті