Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 01:02 | London, Apr 25 23:02 | New York, Apr 25 19:02
Shanghai, Apr 26 07:02 | Tokyo, Apr 26 08:02 | Sydney, Apr 26 10:02

Уряд може збільшити розмір квоти на експорт зерна

Уряд може збільшити розмір квоти на експорт зерна
Рейтинг: 0
Голосів: 0




23 лютого 2011 в 19:17 - Роман Зайцев


Уряд може збільшити розмір квоти на експорт зерна

Уряд може збільшити розмір квоти на експорт зерна, якщо в Мінагропроду зможуть підрахувати фактичні залишки зерна у населення.



"У нас якась проблема - задекларовано залишків зерна на рівні приблизно близько 21 млн. тонн. З них близько 10 млн. тонн знаходяться у населення, тобто нам потрібно перевірити,  фактичну наявність цих зернових. Якщо підтвердяться запаси, то ми можемо збільшити квоти на експорт кукурудзи на 2-2,5 млн. тонн і експорт пшениці на рівні 500-800 тис. тоон", - заявив міністр Мінагропрода Микола Присяжнюк.

З вересня 2010 року практично половину маркетингового сезону уряд намагається звести баланс зернових у країні, але у нього до цих пір нічого не вийшло. Мовляв, з цієї причини потрібно стримувати експорт, пише видання "Экономические известия".

І вже абсолютно ясно, що, незважаючи на гнів міжнародної громадськості, зернотрейдерів і українського села, квотування зерна пошириться на решту врожаю.

Природно, гравці ринку негативно сприймають наміри про квотування. Тим більше, якщо це стосується кукурудзи, хоча обсяги її експорту і збираються збільшити.

"УЗА підтримує проект постанови Мінекономрозвитку і позицію віце-прем‘єра Андрія Клюєва, зокрема про скасування квотування кукурудзи до кінця маркетингового сезону. Надлишки цієї культури в країні становлять понад 4 млн. тонн", - повідомив президент УЗА Володимир Клименко.

Реальна ситуація з експортом, і кукурудзою зокрема, йде таким чином.

З початку маркетингового року по січень 2011 року включно вивезено 1,847 млн. тонн кукурудзи, 2,385 млн. тонн ячменю і 2,618 млн. тонн пшениці.

Сумарний експорт з липня 2010 року по січень 2011 р. складе 7,336 млн. тонн при потенціалі понад 14 млн. тонн.

Найбільше профіцит торкнувся кукурудзи. З перехідними залишками у вересні минулого року її обсяг склав 12,6 млн. тонн.

Структура внутрішньої потреби в культурі виглядає так: для кормових потреб необхідно 3,8 млн. тонн, продовольчого зерна потрібно 850 тис. тонн і насіннєвого матеріалу - на рівні 140 тис. тонн.

Сумарний підрахунок виводить нас на цифру 4,8 млн. тонн. Україна потребує 5 млн. тонн кукурудзи.

Додамо до цього обсягу наявний експорт - 1,850 млн. тонн, вийде близько 7 млн. тонн.

Якщо Кабмін дозволить до кінця сезону вивезти ще 2-2,5 млн. тонн, то надлишки врожаю складуть понад 3 млн. тонн.

Це четверта частина врожаю і більше половини потреби України. Такі залишки обов‘язково нададуть знижувальний вплив на вартість культури до кінця маркетингового сезону - вересня 2011 року.

У результаті фермер перейматиметься питанням - навіщо засаджувати більше, якщо збути товар потім так важко?

Адже, згідно з поставленим президентом Януковичем завданням, до 2017 року Україна повинна вийти на врожай на рівні не менше 80 млн. тонн. Останні три роки країна демонструє саме зворотну тенденцію - знижує врожайність.

Поки була ймовірність зняття обмежень з експорту, ринок якийсь час сподівався на це, а також на інформацію про те, що Держрезерв та Аграрний фонд мають сумою в розмірі 5 млрд. гривень і готові здійснювати форвардні закупівлі, з середини лютого активізувалися закупівлі на зерновому ринку.

Уряд може збільшити розмір квоти на експорт зерна


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті