Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 23:35 | London, Apr 25 21:35 | New York, Apr 25 17:35
Shanghai, Apr 26 05:35 | Tokyo, Apr 26 06:35 | Sydney, Apr 26 08:35

Україна зацікавилась квотами на безмитне постачання м’яса до ЄС

Україна зацікавилась квотами на безмитне постачання м’яса до ЄС




11 квітня 2011 в 11:40 - Роман Зайцев


Україна зацікавилась квотами на безмитне постачання м’яса до ЄС

Україна зацікавилася квотами на безмитну поставку м'яса до Євросоюзу. Про це виданню "Комерсант Україна" повідомило джерело, пов'язане з переговорами між Україною і ЄС про зону вільної торгівлі (ЗВТ).



"Нам потрібен потенціал не тільки по зерну, але і з інших сфер", - пояснило джерело видання. - "Зараз ми самі імпортуємо яловичину і свинину, але завтра можемо стати експортерами, у нас величезний потенціал розвитку цієї галузі. Ось тільки хто прийде з інвестиціями в тваринницьку сферу, якщо у нас буде нульова квота безмитного постачання м‘яса в ЄС?".

Співрозмовники видання в обох переговорних групах підтверджують прогрес в узгодженні квот на безмитний експорт в ЄС сільськогосподарської продукції, відзначаючи зміщення акценту України на переговорах з зернових квот на тваринницьку та птахівницьку галузі.

Однією з головних причин вимушеної відмови Києва від колишніх вимог у сфері експорту зерна стала пасивність українського аграрного лобі, відзначають співрозмовники видання.

"Ваші гравці ринку на зустрічах з нами зізнавалися, що можливість експорту до Євросоюзу для них не критична. Ми зробили висновок, що українське зерно і без ЄС знайде свого покупця, ваші ринки - це Північна Африка, Близький Схід. Тому про питання обсягів квот не могло бути й мови", - відзначив один з європейських дипломатів.

Досягнуті домовленості оприлюднені не були. Наступний раунд переговорів відбудеться в червні, але їх учасники підкреслюють, що по ряду позицій переговори можуть бути закриті в міжраундовий період.

Одним з найбільш проблемних залишається розділ майбутньої угоди про ЗВТ, присвячений енергетиці.

"Європа боїться, що через наші компанії на ринок зайдуть росіяни чи китайці, і обмежує доступ до інфраструктури та здійснення менеджменту. Крім того, є суперечності в системі і формулі ціноутворення для енергетичних товарів", - розповів співрозмовник видання, близький до переговорів.

Відзначимо, зустріч в Брюсселі з питання створення ЗВТ збіглася за часом з активізацією консультацій між Києвом і Москвою з приводу можливого приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану. Співрозмовники видання в структурах ЄС підкреслюють свою стурбованість фактом ведення консультацій, хоча зазначають, що Президент України Віктор Янукович назвав Євросоюз основним пріоритетом Україні.

"Теоретичне приєднання України до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном де-факто заблокує переговори щодо ЗВТ з ЄС", - зазначив керівник переговорної групи зі сторони ЄС Філіп Куїссон.

Україна зацікавилась квотами на безмитне постачання м’яса до ЄС


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Маркетинговий підхід до дифузії інновацій у промисловості Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті