Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 23:49 | London, Apr 18 21:49 | New York, Apr 18 17:49
Shanghai, Apr 19 05:49 | Tokyo, Apr 19 06:49 | Sydney, Apr 19 08:49

У США стурбовані втручанням уряду України в роботу зернового ринку

У США стурбовані втручанням уряду України в роботу зернового ринку
Рейтинг: 0
Голосів: 0




23 лютого 2011 в 20:35 - Роман Зайцев


У США стурбовані втручанням уряду України в роботу зернового ринку

Уряд США стурбований постійним втручанням уряду України в роботу зернового ринку, а саме намірами створити державну монополію і небажанням зняти обмеження на експорт зернових.



Про це в коментарі DT.UA повідомили в посольстві США в Україні.

"Продовження втручання у ринок зернових може завдати шкоди одному із найбільш перспективних секторів української економіки, оскільки інвестори не будуть вкладати в нього капітали, якщо вважатимуть, що таке втручання не припиниться...У цьому плані особливе занепокоєння викликає законопроект №8053, який передбачає створення монопольного державного агента на цьому ринку", - прокоментували у прес-службі американського посольства.

Там також відзначили, що влада США вже неодноразово піднімала це питання "на всіх рівнях уряду України - як публічно, так і в конфіденційному спілкуванні, як у Вашингтоні, так і через посольство у Києві".

Окрім того, повідомили в посольстві, США продовжує проводити консультації з цієї проблеми з МВФ і з країнами-учасницями Європейського союзу.

"Така політика позбавляє українських селян заслуженого заробітку, знижує український зерновий експорт за часів рекордно високих цін і розхитує світову продовольчу безпеку", - підкреслили у посольстві США.

"Обмеження на зерновий експорт не досягають заявленої урядом України мети стримати ціни на хліб, а швидше супроводжуються дефіцитом таких круп, як гречка, незважаючи на те, що українські сховища заповнені зерном", - додали у прес-службі.

Нагадаємо, уряд США вже неодноразово пред‘являв претензії до політики на ринку зерна в Україні.

Зокрема, на початку лютого до України для консультацій з даного питання прибула Бетсі Хефнер, голова управління торгового представництва США - відомства, що займається питаннями торгової політики країни.

У першу чергу в американської сторони викликала питання сама необхідність введення квот.

Проте, як уточнила Бетсі Хефнер, сам факт квотування був би прийнятний, якщо б уряд України спромігся забезпечити прозорий розподіл експортних обсягів.

Також викликала критику ідея уряду залучати зернотрейдерів до фінансування посівної шляхом форвардних закупівель.

Серед інших претензій - плани замкнути реєстрацію всіх експортних контрактів на Аграрній біржі, а також резонансний законопроект №8053, який віддає на відкуп державі експорт основних сільгоспкультур.

Відзначимо, що, як і раніше, до прямих погроз справа не дійшла - американська сторона вкотре задекларувала, що дії Кабміну не вписуються в норми СОТ, однак запевнила, що у них немає мети виносити проблеми на розгляд в організацію.

Згідно з даними Кабміну, Україна у 2011 році посіла 3-тє місце - 16,7% світового ринку, за обсягами експорту ячменю, 4-те місце з експорту кукурудзи і 6-те - за обсягами експорту пшениці, незважаючи на вимушене через торішню посуху квотування експорту зерна.

У США стурбовані втручанням уряду України в роботу зернового ринку


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Огляд українських ринків за 17.02.2011.  Неспокійний день Огляд українських ринків за 17.02.2011. Неспокійний день
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті