Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 21:36 | London, Apr 24 19:36 | New York, Apr 24 15:36
Shanghai, Apr 25 03:36 | Tokyo, Apr 25 04:36 | Sydney, Apr 25 06:36

США просять Азарова якнайшвидше відновити експорт зерна

США просять Азарова якнайшвидше відновити експорт зерна
Рейтинг: 0
Голосів: 0




23 березня 2011 в 15:20 - Роман Зайцев


США просять Азарова якнайшвидше відновити експорт зерна

Американська торгова палата в Україні просить уряд та інші державні органи відмовитися від монополізації ринку сільськогосподарської продукції і як можна швидше відновити експорт зерна. Про це йдеться в листі АТП до Кабінету міністрів.



Зокрема, АТП закликає український уряд в питаннях регулювання ринків зерна та насіння олійних культур дотримуватися такої позиції, щоб збалансувати принципи продовольчої безпеки, інтереси фермерів та міжнародні зобов‘язання України.

У документі підкреслюють про важливість збереження вільного ринку зерна в Україну для забезпечення продовольчої безпеки держави, функції компаній-трейдерів, а також про необхідність відмови від монополізації ринку сільгосппродукції та якнайшвидшого відновлення експорту зерна компаніями, які мають його підтверджені запаси.

Міністерству аграрної політики і продовольства АТП пропонує залучати представників приватного сектору до дискусії щодо шляхів довгострокового розвитку сільського господарства з тим, щоб воно ставало ефективним і більш конкурентоспроможним, залучаючи великі інвестицій і фінансування та в той же час істотно підвищуючи обсяги виробництва.

Наприклад, щоб вони могли використовувати складські розписки та права на оренду землі в якості застави для фінансування та укладання форвардних контрактів.

Також пропонується чітко визначити роль держави у зерновій галузі. "Учасники ринку повинні бути впевнені, що існує повна прозорість та створені рівні конкурентні умови для ведення бізнесу на ринку", - наголошується в повідомленні АТП.

Лист направлено до державних органів України, дипломатичні установи та представництва міжнародних організацій. Нагадаємо, західні країни неодноразово критикували дії української влади щодо ринку зерна.

Зокрема, як посол Франції в Україні Жак Фор, намір українського уряду створити державного агента, у якого буде монопольне право на експорт соціально значущих сільгосппродуктів, йде врозріз з офіційними заявами Києва, а також з тими принципами, за якими працює Європейський Союз.

Крім того, уряд США стурбований втручанням уряду в роботу зернового ринку. Зокрема, американська сторона висловлює невдоволення намірами створити державну монополію і небажанням зняти обмеження на експорт зернових, тобто існуванням так званих квот.

Раніше повідомлялося, що комітет Верховної ради з питань аграрної політики та земельних відносин на засіданні 15 лютого не підтримав скандальний законопроект № 8053, яким пропонується монополізувати експорт сільськогосподарської продукції, включеної до переліку цінового регулювання.

Проте вже 1 березня профільний комітет схвалив новий законопроект № 8163.

США просять Азарова якнайшвидше відновити експорт зерна


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Огляд українських ринків за 17.02.2011.  Неспокійний день Огляд українських ринків за 17.02.2011. Неспокійний день
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання Огляд українських ринків за 16.02.2011. Неочікуване зростання
У Штатах почали розраховуватись золотом У Штатах почали розраховуватись золотом Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті