Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 15:14 | London, Apr 24 13:14 | New York, Apr 24 09:14
Shanghai, Apr 24 21:14 | Tokyo, Apr 24 22:14 | Sydney, Apr 25 00:14

Рада визначила хто може продавати зерно

Рада визначила хто може продавати зерно




28 лютого 2011 в 19:17 - Роман Зайцев


Рада визначила хто може продавати зерно

Депутати Верховної ради визначили тих, хто має право займатися експортом зерна за зовнішньоекономічними договорами.



Про це свідчить законопроект №8163, зареєстрований у парламенті 25 лютого, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Авторами проекту є депутати Інна Богословська (Партія регіонів), Марина Перестенко (Комуністична партія) та Іван Сідельник (БЮТ).

Зміни пропонується внести до закону "Про зерно та ринок зерна в Україні".

Згідно з проектом, експорт зерна за зовнішньоекономічними договорами (контрактами) здійснюється сільськогосподарськими товаровиробниками зерна в обсягах власного виробництва, іншими суб‘єктами господарювання, які діють на ринку зерна, в обсягах передбачених договорами (контрактами) з сільськогосподарськими товаровиробниками на вирощування зернових культур, які здійснили авансові платежі в обсязі не менше 50% ціни відповідної продукції, що склалася на біржовому ринку України, на строк не менший вегетаційного періоду вирощування відповідної сільськогосподарської культури, і Державним оператором із забезпечення експорту зерна.

У 2011 році дозволяється як виняток суб‘єктам господарювання, які діють на ринку зерна, зараховувати до обсягів експорту обсяги озимих зернових культур, авансові платежі за якими здійснені не пізніше 15-ти денного терміну з дня вступу цього закону.

Також у проекті дано визначення терміну "державний оператор із забезпечення експорту зерна", яким є державне підприємство або господарське товариство, частка держави в статутному фонді якого 25% і більше, яке визначене на конкурсних засадах Кабінетом иіністрів на здійснення експорту зерна та продуктів його переробки за зовнішньоекономічними договорами (контрактами).

Як відомо, у парламенті також зареєстрований законопроект №8053 від 2 лютого 2011 року, авторами якого є Віталій Борт (Партія Регіонів), Марина Перестенко (Комуністична Партія), Сергій Терещук (Блок Литвина), Іван Сідельник (БЮТ).

Відповідно до законопроекту, експорт об‘єктів державного цінового регулювання пропонується здійснювати сільськогосподарськими товаровиробниками таких об‘єктів в обсягах власного виробництва та Державним агентом із забезпечення експорту об‘єктів державного цінового регулювання.

Перелік таких об‘єктів встановлюється Кабінетом міністрів щорічно за результатами моніторингу аграрного ринку.

Між тим, представники аграрних об‘єднань і експерти вже розкритикували норми проекту №8053, який, за їхніми словами, впроваджує державну монополію на ринку експорту аграрної продукції.

Рада визначила хто може продавати зерно


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті