Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 20:27 | London, Apr 19 18:27 | New York, Apr 19 14:27
Shanghai, Apr 20 02:27 | Tokyo, Apr 20 03:27 | Sydney, Apr 20 05:27

Путін випросив собі в України фуражного зерна

Путін випросив собі в України фуражного зерна
Рейтинг: 0
Голосів: 0




28 жовтня 2010 в 12:50 - Роман Зайцев


Путін випросив собі в України фуражного зерна

Учора в ході візиту до Києва прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна було визначено, скільки саме фуражного зерна поставити Україна на російський ринок.  



Обсяг партії складе 2 млн. тонн. Це закріплено в меморандумі, підписаному сторонами.

Питання ціни поставки, а також оператора з української сторони ще обговорюються. "Приймаючою стороною" в Росії буде державна Об‘єднана зернова компанія.

Про можливість таких поставок за кілька днів до цього заявив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.

Він подав цей проект у форматі взаємного заміщення. Нібито, в обмін на фураж, який поставить Україна, натомість Росія "поділиться" продовольчим зерном яке у неї в надлишку.

Однак, за даними "Дела", про відповідний жест з російського боку вчора мова не йшла.

У питанні допомоги Росії не стало перешкодою чинне в Україну з 19 жовтня квотування експорту зерна.

Приватним зернотрейдерам залишається лише сподіватися, що 2 млн. "російського" зерна буде експортовано поза квотою - становить 2,7 млн. тонн до кінця поточного року, інакше на їх частку залишиться лише 700 тис. тонн.

Також варто відзначити, що в Росії діють обмеження на експорт зерна - ще більш жорсткі, ніж в Україні.

До кінця маркетингового року з Росії заборонено вивозити будь-яке зерно.

Тому до заяви про готовність російської сторони поставити в Україні продовольчі класи навряд чи можна поставитися серйозно.

Питання забезпечення продовольством стоїть для Росії надзвичайно гостро.

Через найсерйознішу за останнє десятиліття посуху в країні загинуло близько третини всіх посівів.

Російське міністерство сільського господарства підрахувало, що прямі витрати сектора через посуху склали 41,6 млрд. руб. - близько 10 млрд. гривень.

Урожай зерна в Росії склав мінімальні за останні роки 60 млн. тонн.

Особливо напружена ситуація склалася з фуражним зерном, оскільки власного ресурсу країні не вистачає для покриття потреб тваринництва.

"Наші птахівничі холдинги уже прораховують доцільність постачання кукурудзи з Мексиканської затоки", - сказав директор компанії "СовЕкон" Андрій Сизов.

Станом на вчорашній день в Україні зібрано 39,5 млн тонн зерна.

Таким чином у нас достатньо зерна, щоб безболісно відправити 2 млн. тонн на російський - або будь-другий - зовнішній ринок.

Однак в умовах діючих обмежень на експорт зерна такий вибірковий підхід до покупців викликає багато питань.

Адже ситуація із забезпеченням продовольством гостро стоїть в багатьох країнах.

На середину жовтня ціни на основні продукти харчування та овочі досягли найвищого рівня за два роки з-за несприятливих погодних умов в основних країнах-експортерах.

Світові ціни на пшеницю і кукурудзу за кілька тижнів підскочили майже на 30%. А за рік подорожчання продовольства склало 65%.

Путін випросив собі в України фуражного зерна


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Росія з Україною можуть об’єднати авіаактиви Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті