Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 22:45 | London, Apr 19 20:45 | New York, Apr 19 16:45
Shanghai, Apr 20 04:45 | Tokyo, Apr 20 05:45 | Sydney, Apr 20 07:45

Продовження квот на експорт знизить ціни на зерно на 20%

Продовження квот на експорт знизить ціни на зерно на 20%




11 грудня 2010 в 14:30 - Роман Зайцев


Продовження квот на експорт знизить ціни на зерно на 20%

Пролонгація квот на експорт зерна наблизила український уряд до досягнення його головної мети - приборкання цін на продукти харчування, і в кінцевому підсумку приведе до зниження цін на зернові на 15-20% до кінця першого кварталу 2011 року.



А це, поруч із недавніми "нововведеннями" з відшкодування ПДВ при ескорті зернових стане черговим "ударом по кишені" вітчизняних аграріїв, вважає аналітик ІК BG Capital Дмитро Ушенко.

Перша спроба приборкати зростання цін на зернові, розпочата урядом ще в середині жовтня у вигляді запровадження квот на експорт до кінця року, виявилася невдалою, розповів Дмитро Ушенко. За його словами, фермери вважали за краще притримати зерно до кінця року, щоб після скасування квот реалізувати врожай за ринковими цінами. Активність на ринку сильно знизилася, при цьому цінова кон'юнктура залишилася майже незмінною, повідомили в ІК BG Capital.

Тепер, коли квоти продовжено, українські аграрії будуть змушені розпродавати запаси в терміновому порядку, оскільки фізично не зможуть притримати обсяги зерна до кінця першого кварталу 2011 року (скасування квот) без істотного зниження його якості і навіть втрати частини врожаю. Кукурудза, наприклад, запаси якої будуть найбільшими, менш стійка при зберіганні  порівняно з іншими зерновими культурами.

"Зрозуміло, деякі обсяги зернових можуть бути вивезені поза квотами в країни ЗВТ, проте цей механізм, швидше за все, буде реалізовуватися державними операторами і за цінами, нижчими ринкових", - говорить аналітик. Більше того, напередодні весняної посівної у першому кварталі 2011 року, а також враховуючи недолік банківського кредитування для фінансування оборотного капіталу, більшість фермерів будуть розпродавати залишки зерна всім можливим покупцям і за будь-якими цінами, щоб забезпечити необхідний фінресурси, вважає Дмитро Ушенко.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України продовжив режим квотування експорту зерна на один квартал: з 30 грудня 2010 по 31 березня 2011 року при збільшенні розміру квот на 1,5 млн т - до 4,2 млн т, посиливши тим самим ручний контроль над ціноутворенням на внутрішньому ринку.

Продовження квот на експорт знизить ціни на зерно на 20%


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
"Укравтопром" просить ввести квоти для іномарок Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті