Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 02:12 | London, Apr 19 00:12 | New York, Apr 18 20:12
Shanghai, Apr 19 08:12 | Tokyo, Apr 19 09:12 | Sydney, Apr 19 11:12

Покупці відмовляються від українського зерна через ризики обмеження експорту

Покупці відмовляються від українського зерна через ризики обмеження експорту
Рейтинг: 0
Голосів: 0




21 січня 2011 в 18:51 - Роман Зайцев


Покупці відмовляються від українського зерна через ризики обмеження експорту

Привабливість українського зерна на світових ринках знизилася через ризики обмеження експорту. Про це заявив генеральний директор Української аграрної конфедерації Сергій Стоянов.



За його словами, закордонні покупці просять постачальників купувати зерно для поставки в якійсь іншій країні, тільки не в Україні, пише газета "Дело".

"Таку "славу" ми одержали за останній час на світовому ринку через багатомісячні простої в портах одночасно десятків суден, невиконані контракти з причини неотримання квот і ліцензій та через інше непередбачуване "беззаконня", - зазначив Стоянов.

Водночас, він відзначив, що це не означає буквально, що українське зерно стане "вигнанцем" на світовому ринку.

"Його куплять, але на 30-50 доларів дешевше. І оскільки ці "зернові колізії" у нас трапляються чи не щороку, покупці, в межах можливостей звичайної людської пам'яті, не перестають про це забувати", - упевнений гендиректор УАК.

"Ми не можемо стати "пристойними" на ринку на скільки-небудь тривалий час, щоб нашим зерноторгівельним компаніям, за наше українське зерно, за якістю аналогічне з іноземним, покупці стали платити як французам, американцям, австралійцям, канадцям, аргентинцям", - зазначив Стоянов.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2010 року Кабінет міністрів постановою № 938 ввів квоту на експорт зерна в обсязі 2,7 млн. тонн до 2011 року.

Квота на експорт пшениці склала 500 тис. тонн, кукурудзи - 2 млн. тонн, ячменю - 200 тис. тонн, жита і гречки - по 1 тис. тонн.

12 листопада 2010 року комісія із квот на сільгосппродукцію розподілила квоту на експорт 500 тис. тонн пшениці, 200 тис. тонн ячменю і 1 млн. 481,819 тис. тонн кукурудзи.

Постановою № 1182 від 6 грудня Кабмін продовжив квотування експорту зернових культур до 31 березня 2011 року (включно) і збільшив обсяг квоти на експорт пшениці з 0,5 млн. тонн до 1 млн. тонн, а кукурудзи - з 2 млн. тонн до 3 млн. тонн.

Покупці відмовляються від українського зерна через ризики обмеження експорту


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті