Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 08:04 | London, Apr 20 06:04 | New York, Apr 20 02:04
Shanghai, Apr 20 14:04 | Tokyo, Apr 20 15:04 | Sydney, Apr 20 17:04

Агропромисловий комплекс

RSS стрічка

 

Уряд ввів квоти на експорт зерна

Кабінет міністрів прийняв постанову про введення квот на вивіз зерна з України для забезпечення продовольчої безпеки.

 

 
Група "Агротрейд" залучила кредит у розмірі $65 млн.

Український зернотрейдер "Агротрейд" реалізував можливість збільшення оборотного капіталу для закупівлі зернових культур, отриману в результаті виділення групою BNP Paribas кредитної лінії у розмірі $65 млн. Про це повідомляє сьогодні прес-служба компанії.

 

 
Верховна Рада дозволила зростати цінам на хліб

Верховна Рада України відхилила проект постанови "Про встановлення мораторію на експорт зерна з України".

 

 
Мінагрополітики ініціює створення Фонду оптимізації сільськогосподарського землекористування

Мінагрополітики України ініціює створення Фонду оптимізації сільськогосподарського землекористування.

 

 
В Україні сьогодні трейдери майже не купують зерно

В Україні сьогодні трейдери майже не купують зерно. Про це на прес-конференції повідомив президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко.

 
Україна і Саудівська Аравія обговорять можливість спільного агровиробництва

Наприкінці жовтня українська делегація у складі представники міністерства аграрної політики та ділових кіл України відвідає Саудівську Аравію для обговорення з керівництвом країни ідеї створення в Україні спільних підприємств з виробництва сільськогосподарської продукції, повідомив міністр агрополітики України Микола Присяжнюк.

 

 
Селянам зменшили дотації на вирощування цукрового буряку

Дотації з державного бюджету на вирощування цукрових буряків для виробництва цукру за квотою "А" (для внутрішнього ринку) в 2010 році будуть виплачуватися в розмірі 500 гривень за гектар.

 

 
МінАП сподівається отримати квоту на ввезення цукру до Росії

Україна, як і раніше, наполягає на можливості отримання квоти на безмитне ввезення до 300 тис. тонн цукру до Росії.

 

 
Мінагрополітики планує відкрити 5-6 оптових ринків у жовтні-листопаді 2011 р

Міністерство аграрної політики України планує відкрити "5-6 оптових ринків" у жовтні-листопаді 2011 р. Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк на брифінгу.

 
В Мінекономіки звітують про перевиконання плану закупівель зерна

Регіони України станом на 1 жовтня закупили у власні резерви 1,55 млн. тонн продовольчого зерна нового врожаю, тим самим перевиконавши план закупівель на 1,3%.

 

 
Уряд сьогодні розгляне питання про введення квот на експорт зернових

Уряд сьогодні розгляне питання про введення квот на експорт зернових. Про це повідомив віце-прем'єр Борис Колесніков.

 

 
У Азарова не виключають продаж зернових квот на аукціонах

Україна, у разі прийняття рішення про необхідність обмежити експорт зерна для забезпечення власної продовольчої безпеки, буде продавати квоти на експорт на аукціоні.

 

 
Аграрії звинувачують уряд в мільярдних збитках

Президент Української аграрної конфедерації (УАК), голова Ради підприємців при Кабміні Леонід Козаченко оцінює втрати виробників зерна через перешкоджання експорту в 6 млрд. гривень.

 

 
Форвардна закупівля зерна Аграрним фондом врожаю 2011 р. може бути здійснена вже в 2010 р.

Форвардна закупівля зерна Аграрним фондом врожаю 2011 р. може бути здійснена вже в 2010 р. Про це на прес-конференції заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

 

 
Зернотрейдери експортували 3,7 млн. тонн зерна

Україна з початку цього маркетингового року експортувала 3,7 млн. тонн зерна.

 

 
Україна зменшить імпорт м’яса

Україна в 2010 році зменшить імпорт м'яса і поступово виходитиме на самозабезпечення м'ясною продукцією, прогнозує генеральний директор асоціації "Українського клубу аграрного бізнесу" Володимир Лапа.

 

 
США позичить Україні $250 млн. на американську сільгосптехніку

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк повідомив, що експортно-імпортний банк США планує виділити Україні кредит у розмірі 250 млн. доларів на закупівлю сільськогосподарської техніки американського виробництва.

 

 
Кабмін знову лякає обмеженням експорту зерна

Прем'єр України допускає можливість квотування експорту зерна.

 

 
Азаров заперечує перешкоджання експорту зерна

Азаров заперечує перешкоджання експорту зерна. Про це він заявив в рамках конференції "Україна: реформи, конкурентноздатність, інвестиції".

 

 
Україна й Сенегал хочуть спільно розвивати сільське господарство

Україна й Сенегал виступають за розвиток співробітництва в галузях сільського господарства, атомної енергетики, туризму й у розвитку транспортної інфраструктури.

 

 
Озиминою засіяно майже половину запланованих площ

В Україні станом на 27 вересня засіяно озимими зерновими культурами площу 4 млн. га, або 47% від прогнозу.

 

 
Аграріїв можуть змусити продавати частину врожаю державі

Міністерство економіки пропонує зобов'язати агрогосподарства, які отримали державну підтримку, пропонувати Аграрному фонду для закупівлі 20% виробленої продукції, що є об'єктом державного цінового регулювання.

 

 
Україна закупить 2,5 мільйона тонн зерна

Продовольчій безпеці України нічого не загрожує. Про це у суботу у Харкові заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає Радіо "Свобода".

 

 
Витрати зі зберігання зерна відшкодують за новим тарифом

З 1 вересня Держкомрезерв встановив новий розмір витрат, який підлягає відшкодуванню державним підприємствам системи державного резерву - відповідальним зберігачам зерна державного резерву.

 

 
Україна хоче увійти до сімки сільськогосподарських грандів світу

Україна ставить за мету увійти до 5-7 найбільш розвинених країн світу з виробництва сільськогосподарської продукції, заявив голова адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.

 

 
МінАП підвищило закупівельні ціни Аграрного фонду на ячмінь і кукурудзу

Міністерство аграрної політики підвищило на 2010/2011 маркетинговий рік мінімальні та максимальні інтервенційні ціни на ячмінь на 29,9-40,8%, на кукурудзу - на 15,4 -22,7%.

 

 
Янукович доручив удосконалити митне оформлення експорту зерна

Кабінет міністрів має проаналізувати практику проведення митних процедур при експорті зерна з України і вжити заходів щодо їх удосконалення.

 
У Азарова пропонують застрахувати аграріїв на 100 мільйонів гривень

Міністерство аграрної політики пропонує передбачити в бюджеті на 2011 рік 100 млн. гривень на страхування ризиків сільськогосподарських виробників.

 

 
Зернотрейдери оцінили свої втрати в мільярд через конфлік з митницею

Українські компанії, що займаються експортом зерна, оцінили свої втрати через затримки оформлення вантажів на митниці в 1 млрд. доларів.

 

 
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 40 млн т

Врожай зернових в Україні в поточному році складе 40 млн т, вважають аналітики інвестиційної групи "Сократ".

 

 
МінАП ініціює встановлення мінімальних цін на свиней, молоко та шерсть

Міністерство аграрної політики пропонує Кабінету міністрів затвердити на 2011 рік мінімально допустимий рівень цін на молоко, велику рогату худобу (ВРХ), синей і шерсть.

 

 
Зменшено прогноз експорту зерна з України

Міністерство аграрної політики України зменшило прогноз експорту зерна з України на 8% – до 12,7 млн. тонн в 2010-2011 маркетинговому році.

 

 
Уряд може обмежити експорт кукурудзи

Уряд буде обмежувати експорт не лише пшениці, але і кукурудзи. У нинішньому маркетинговому році без загрози продовольчої безпеки з України може бути експортовано лише 12,7 млн. тонн зерна.

 

 
Аграрії намолотили майже 30 мільйонів тонн зерна

Україна станом на 1 вересня 2010 року зібрала 28,7 млн. тонн зерна, що на 21,4% менше, ніж на аналогічну дату 2009 року. Про це повідомляє Держкомстат.

 
Цінам на пшеницю прогнозують нові рекорди

За прогнозами аналітиків Commerzbank AG світові ціни на пшеницю в найближчим часом можуть зрости на 17%, досягнувши рекордного значення із серпня 2008 року.

 

 
УЗА підтримала рішення Кабміну не вводити обмеження на експорт зерна

Українська зернова асоціація (УЗА) підтримує намір уряду України не вводити обмеження на експорт зерна, наголошує у своїй заяві УЗА, поширеному в понеділок. Документ підписав президент УЗА Володимир Клименко.

 

 
Губернатор Хмельниччини хоче примусити аграріїв збирати два врожаї на рік

Голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха вважає, що у аграріїв краю є усі можливості, щоб збирати два урожаї на рік. Про це він повідомив у програмі "Акценти" на обласному телебаченні "Поділля-центр".

 

 
Кабмін постановив утворити ДП "Державна продовольчо-зернова корпорація України"

Кабмін постановив утворити ДП "Державна продовольчозернова корпорація України" віднесенням його до сфери управління Міністерства аграрної політики. Про це йдеться у постанові Кабміну № 764 від 11 серпня 2010 р.

 

 
Експерти вважають, що експорт українських зернових скоротиться на третину

На 31 серпня українські фермери зібрали близько 30 млн тонн зерна (переважно, пшеницю та ячмінь) з площі приблизно 12 млн га.

 

 
В українських портах гниє 1 млн. тонн зерна

На сьогоднішній день в українських портах заблоковано майже 1 млн. тонн зерна. Про це говориться в повідомленні Міжнародної асоціації по торгівлі зерном і кормами (GAFTA).

 

 
У 2010 році експорт соняшникової олії з України становитиме 60% світового ринку

За підсумками 2010 року, враховуючи тенденції на зерновому ринку країни, обсяг експорту соняшникової олії з України може становити 60% світового ринку, тоді як в 2009 році він становив 54%.

 

 
Мінагрополітики зменшило прогноз урожаю зернових в Україні в 2010 р.

Міністерство аграрної політики зменшило прогноз урожаю зернових до 40,5 млн т в цьому році. Про це на брифінгу повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

 

 
Картопля до кінця року подорожчає на 50%

Експерти прогнозують зростання ціни "другого хліба" на 50% до кінця 2010 року. Як повідомила прес-служба асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” (УКАБ), валовий збір картоплі складе приблизно 14 мільйонів тонн, що майже на 30% менше, ніж минулого року. Цього року через несприятливі погодні умови урожай картоплі поганий.

 

 
Виробництво гречки в Україні в 1,5 рази перевищить об’єми споживання

Об`єми виробництва гречки в Україні цього року в 1,5 рази перевищать об`єми споживання. Про це міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк повідомив під час виступу на одному з телеканалів Вінниці.

 

 
АМКУ пропонує обмежити рентабельність елеваторів

Антимонопольний комітет України пропонує обмежити рентабельність елеваторів. Про це журналістам заявила заступник голови АМКУ Олена Чернелевська.

 

 
АМКУ пропонує ввести державне регулювання сівозміни

Голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв звернувся до Президента та Прем’єр-міністра України з пропозицією щодо впровадження низки заходів, які зможуть стабілізувати ситуацію на ринку гречки. Про це він сказав під час "круглого" столу.

 

 
Експерти прогнозують подальше зростання цін на пшеницю

Згідно з результатами останнього аналізу аналітиків Rabobank Agri Commodities, глобальні фундаментальні фактори продовжать надавати підвищений вплив на вартість пшениці на світовому ринку в 2010/11 МР.

 

 
Кабмін переніс розгляд питання про введення квот на експорт зерна

Кабмін переніс на наступне засідання, 25 серпня, розгляд питання про введення квот на експорт зерна. Про це повідомив  сьогодні журналістам заступник міністра аграрної політики Сергій Мельник.

 

 
Українська зернова асоціація незадоволена обсягами квот

Оголошений Міністерством аграрної політики обсяг квот на експорт зернових у розмірі 2,5 млн т до кінця 2010 р., а також додатково 1 млн т зерна, що вже знаходяться у портах,  є безпідставно низьким. Про це йдеться у зверненні Української зернової асоціації до прем’єр-міністра Миколи Азарова.

 

 
Прогноз урожаю зернових знижено через погодні умови на 3 млн т

Прогноз урожаю зернових знижено через погодні умови на 3 млн т - до 43 млн т. Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк на селекторній нараді з питань функціонування ринку зерна у 2010/2011 маркетинговому році.

 

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті