Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 01:29 | London, Apr 19 23:29 | New York, Apr 19 19:29
Shanghai, Apr 20 07:29 | Tokyo, Apr 20 08:29 | Sydney, Apr 20 10:29

Агропромисловий комплекс

RSS стрічка

 

Депутати схвалили продаж зернових квот на аукціонах

Український парламент має намір дозволити аукціонний продаж квот, встановлених Кабінетом міністрів на експорт-імпорт деяких видів продукції.

 

 
Мінекономіки хоче експортувати зерно в СНД поза квотами

Мінекономіки пропонує не поширювати режим квотування експорту зерна з України на його постачання в Росію і 9 інших країн СНД, а також Грузію та Македонію, так як з цими країнами в України діють договори про вільну торгівлю.

 

 
Україна розблокувала експорт круп

Експорт більшості видів круп з Україною можна здійснювати без проблем, виняток становить лише гречана крупа.

 

 
ООН записала Україну у світові аграрні лідери

Україна, Бразилія і Росія є світовими лідерами з динаміки зростання виробництва сільгосппродукції.

 

 
Заблоковане в портах зерно знову будуть експортувати з 29 жовтня

Українська аграрна конфедерація (УАК) з посиланням на міністра аграрної політики Миколу Присяжнюка повідомила, що уряд України дозволить експорт зерна, що перебуває в портах, з 29 жовтня.

 

 
Зерно для росіян квотувати не будуть

Україна попередньо домовилася з Росією про постачання в 2 млн. тонн кукурудзи і 100 тис. тонн цукру.

 

 
Путін випросив собі в України фуражного зерна

Учора в ході візиту до Києва прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна було визначено, скільки саме фуражного зерна поставити Україна на російський ринок.

 

 
Україна поговорить з Росією про картоплею

Росія і Україна мають намір обговорити можливість поставок української картоплі на російський ринок.

 

 
Експортні квоти зернотрейдерам роздадуть на аукціоні

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що уряд звернувся до Верховної ради з проханням прийняти законопроект про про аукціонну реалізацію квот на експорт зерна.

 

 
Україна вже експортувала більше 5 млн т зернових

Україна в 2010 р. вже експортувала більше 5 млн т зернових. Про це, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

 

 
Елеватори "Нібулона" припинили закупівлю зерна

Елеватори ТОВ СП "Нібулон" припинили закупівлю зерна. Це випливає з інформації, розміщеної на офіційному сайті підприємства.

 

 
В Україні аграрії притримують зернові, які підпадають під квоти

В Україні аграрії притримують зернові, які підпадають під квоти. Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації пекарів Володимир Слабовський.

 

 
МінАП отримав 162 млн грн на цукровий буряк

МінАП України отримав 162 млн грн на фінансування підтримки на посіви цукрового буряка. Про це на прес-конференції повідомив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.

 

 
Україна і Росія розглянуть можливість обміну української кукурудзи на російську пшеницю

Україна готова обговорити з Росією можливість постачання на російський ринок кукурудзи в обмін на продовольчу пшеницю.

 

 
МінАП хоче купляти по 1000 комбайнів протягом 5 років

Міністерство аграрної політики в рамках підготовки національного проекту "Зерно України" проводить збір інформації для формування пропозицій до інвестиційних проектів щодо забезпечення сільгосптоваровиробників сучасною високопродуктивною зернозбиральною технікою.

 

 
В портах гниє майже півмільйона тонн зерна

В українських портах через обмеження урядом експорту зернових без надання зернотрейдерам часу для відправки на експорт знаходиться 472 тис. тонн зерна.

 

 
Уряд заявляє, що збереже експортні квоти для ячменю, гречки та жита

Мінагрополітики заявляє, що експортні квоти найвірогідніше збережуться для ячменю, гречки та жита.

 
Уряд може продовжити квотування експорту зерна

Уряд продовжить квотування експорту зерна, яке діє до 31 грудня 2010 року, в разі загрози продовольчій безпеці країни.

 

 
Україна зібрала 39,1 млн. тонн зерна

На 22 жовтня українські аграрії обмолотили 14,2 млн. га площ під зерновими і зернобобовими культурами (97% плану) і намолотили 39,1 млн. тонн зерна.

 

 
Зернові квоти почнуть продавати через два тижні

Аукціони з продажу квот на експорт зернових почнуть проводитися через 10-14 днів. Про це заявив сьогодні журналістам на прес-конференції перший Віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв.

 

 
Скоро почнуть продавати квоти на зерно

Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв переконаний, що найближчим часом відбудеться аукціон з продажу квот на експорт зерна. Про це він сьогодні сказав на прес-конференції.

 

 
Митниця дозволить експорт після отримання зернових квот

Факт навантаження зерна в судно або портовий елеватор для подальшого його експорту не є підставою для митного оформлення.

 
Європейська комісія закликає Україну забезпечити прозорість на ринку зерна

Європейська комісія закликає Україну забезпечити прозорість на ринку зернових.

 

 
Мінекономіки оголосило про початок прийому заявок на зернові квоти

Міністерство економіки оголосило про початок прийому з 20 жовтня по 3 листопада включно заявок на отримання ліцензій на експорт зерна в рамках установлених до кінця 2010 року квот. Відповідне оголошення розміщене на веб-сайті Мінекономіки.

 

 
Уряд обіцяє скасувти квоти, як зробить зернові запаси

Скасування квотування експорту зернових можливе після формування повноцінних запасів продовольчого і фуражного зерна в Аграрному фонді, Державному резерві і регіональних резервах.

 

 
Експортери практично повністю припинили закупівлі зерна

Експортно орієнтовані компанії, які працюють на ринку зернових в Україні, практично повністю припинили закупівлі.

 

 
Економісти вважають, що Янукович може добити сільське господарство

Вільний ринок землі, обіцяний програмою Президента Віктора Януковича, може позбавити державу однієї з його головних конкурентних переваг у світовій економіці.

 

 
Аграрний фонд назбирав 1,6 млн. тонн зерна

В Аграрному фонді на сьогодні накопичено 1,6 млн. тонн зерна. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив сьогодні під час робочої поїздки в Миколаївську область.

 

 
В Україні набрала чинності постанова про введення квот на експорт зерна

В Україні набрала чинності постанова від 4 жовтня 2010 р.  №938 про введення квот на експорт зерна. Документ опублікований сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр".

 

 
Експерти побоюються, що навесні аграріям не вистачить грошей на добрива

Стійкий попит на українські азотні добрива в світі не дозволяють їм дешевшати в Україні. Експерти побоюються, що вже навесні склади трейдерів будуть переповнені дорогим товаром, який не зможуть купити аграрії.

 

 
Україна ввела квоти на експорт зерна

Україна ввела до 31 грудня 2010 року квоти на експорт 2,7 млн. тонн зерна.

 

 
Держмитслужба заперечує блокування експорту зерна

Державна митна служба вважає безпідставними заяви Української зернової асоціації про блокування в портах митними службами експорту зерна. Про це ідеться у повідомленні Держмитслужби, поширеному в понеділок.

 
Митниця знову не випускає судна із зерном

В усіх українських портах знову почалася блокада суден із зерном. Про це ідеться у повідомленні Української зернової асоціації.

 

 
У МінАП не чекають санкцій з боку СОТ

Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк не очікує санкцій з боку Світової організації торгівлі (СОТ) у разі введення Україною квот на експорт зерна.

 

 
В Україні запас зерна на 1 жовтня зменшився на чверть

В Україні станом на 1 жовтня 2010 р. було в наявності 17,9 млн т зерна, що на 24% менше проти 1 жовтня 2009р. Про це повідомляє прес-служба Держкомстату України.

 

 
Україні може не вистачити зерна

Запаси зерна в аграрних підприємствах України і підприємствах, що займаються його зберіганням і переробкою, до 1 жовтня 2010 склали 17,9 млн. тонн, що на 24% менше в порівнянні з аналогічною датою 2009 року.

 

 
Сполучені штати сумніваються у надійності України як постачальника зерна

Введення квот на експорт зерна ставить під питання надійність України як постачальника зерна. Про це в ході третього засідання українсько-американської Ради з торгівлі і інвестицій, присвяченій проблемам двосторонніх економічних відносин, заявила співголова ради, заступник торгового представника США Міріам Сапіро.

 
Зернотрейдери погрожують Азарову судом

Як тільки прем'єр-міністр Микола Азаров підпише постанову уряду про введення квот на експорт зернових з України, компанії-зернотрейдери оскаржать його в суді.

 
Україна забезпечена продовольчою пшеницею на 2,5 роки

Україна на 2,5 роки наперед забезпечена продовольчою пшеницею. Про це сьогодні під час прес-конференції у Києві повідомив президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

 

 
Україна продасть землю Катару

Катар проводить переговори з владою Аргентини і Україною з приводу купівлі сільськогосподарських земель для вирощування зернових культур.

 

 
Україна з 1 липня експортувала 4,5 млн т зернових

Україна з початку маркетингового року, тобто з 1 липня 2010 р., експортувала 4,5 млн т зернових. Про це на прес-конференції повідомив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко.

 

 
На Закарпатті зібрали 82 тис. тон зернових

Станом на 1 жовтня повністю завершено збір основних зернових культур, отримано 82 тис.т зерна. З них пшениці озимої та ярої намолочено 58 тис.т, ячменю озимого та ярого – 16 тис.т, вівса – майже 4 тис.т, жита озимого – 0,7 тис.т.

 

 
Експортні квоти на зернові можуть бути введені за 10 днів

Експортні квоти на зернові можуть бути введені за 10 днів. Про це після засідання уряду заявив віце-прем'єр-міністр з питань АПК Віктор Слаута.

 

 
Дефіцит картоплі поки що відклали

Дефіцит картоплі, який чекали в Україні в 2010 році ще у вересні, судячи з усього, не буде. Це підтверджують дані Держкомстату про валовий збір картоплі на 1 жовтня.

 

 
Уряд відмовився заробити на квотах з експорту зерна

На вчорашній нараді у прем'єр-міністра Миколи Азарова було ухвалено рішення відмовитися від продажу квот на експорт зернових на аукціонах.

 

 
Уряд вирішив обмежити експорт гречки

Вперше в новітній історії України може бути введене обмеження на експорт гречки.

 

 
Уряд може заробити півмільярда на квотах з експорту зерна

Сьогодні, 11 жовтня, на засіданні Кабміну чиновники будуть вирішувати, як саме поділити 3,5 млн. тонн квоти на експорт зерна.

 

 
В уряді підтвердили квотування експорту зерна

Віце-прем’єр Андрій Клюєв підтвердив, що український уряд із понеділка запровадив квоти на вивезення зерна з України.

 

 
МінАП не хоче, щоб за зерно розраховувалися готівкою

Міністерство аграрної політики виступає за введення заборони на розрахунки за зерно готівковими коштами.

 

 
Українців знову лякають дефіцитом гречки

У 2010 році в Україні буде зібрано менше гречки, ніж у 2009 році.

 

 

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті