Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 16:24 | London, Apr 25 14:24 | New York, Apr 25 10:24
Shanghai, Apr 25 22:24 | Tokyo, Apr 25 23:24 | Sydney, Apr 26 01:24

Агропромисловий комплекс

RSS стрічка

 

Експерти кажуть, що гречка вичерпала потенціал зростання ціни

Гречана крупа, яка уже коштує в роздробі 22-23 гривень вичерпала потенціал зростання.

 
Україна планує імпортувати 20 тис. тонн гречки з Китаю

Директор департаменту розвитку аграрного ринку Міністерства агарної політики і продовольства Анатолій Розгон повідомив, що Україна має намір завезти з Китаю 20 тис. тонн гречаної крупи.

 
Герцог Йоркський зацікавився українським селом

Член британської королівської родини герцог Йоркський принц Ендрю заявив, що готовий сприяти розвитку й активізації відносин його держави з Україною.

 
ЄБРР готовий фінансувати українських зернотрейдерів

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готовий фінансувати українських зернотрейдерів. Про це заявив директор департаменту агробізнесу ЄБРР Жіль Меттеталь.

 
Україна експортуватиме не менше 13 мнл т зернових

Україна протягом 2011 маркетингового року (МГ) експортуватиме не менше 13 мнл т зернових. Про це заявив міністр аграрної політики й продовольства України Микола Присяжнюк.

 
"Державна продовольчо-зернова корпорація" планує залучити кредити на закупівлю зерна

"Державна продовольчо-зернова корпорація" планує залучити кредити у сумі до 1 млрд грн на закупівлю зерна. Про це сказав генеральний директор корпорації Олександр Лавринчук.

 
"Хліб Інвестбуд" має намір експортувати близько 2 млн т зерна

ТОВ "Хліб Інвестбуд" має намір експортувати близько 2 млн т зерна до кінця поточного маркетингового року. Про це сьогодні сказав директор ТОВ "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді.

 
Кабмін планує з лютого збільшити квоти на експорт пшениці і кукрузи

Кабмін планує з лютого 2011 р. збільшити квоти на експорт пшениці і кукурудзи. Про це сьогодні заявив після засідання Кабміну міністр аграгроной політики і продовольства Микола Присяжнюк.

 
Азаров обіцяє, що Україна зможе сама себе забезпечити продуктами харчування

Прем’єр-міністр України Микола Азаров прогнозує, що вже найближчим часом Україна зможе забезпечувати внутрішні потреби держави у продуктах харчування у повному обсязі, а у перспективі – відігравати важливу роль на міжнародному ринку продовольства.

 
В Україні до 31 березня 2011 р. запроваджено квотування експорту зерна

В Україні до 31 березня 2011 року запроваджено квотування експорту зерна. Це питання обговорювали в ході дискусії в Берліні у питаннях розвитку сільського господарства у східній Європі і центральній Азії голова робочої групи з АПК Східного комітету німецької економіки Франц-Георг фон Буссе та міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.

 
На Житомирщині 85% озимих знаходяться у доброму стані

Відзначається, що за результатами проведених спеціалістами управління обстежень, із загальної площі озимих зернових культур у 151,4 тис. га у доброму стані знаходяться посіви на 128,8 тис. га (85%), у задовільному - на 18,5 тис. га (12%), в слабкому - 4,1 тис. га (3%).

 
Україна заборонила ввезення худоби з Конго та Габону

Україна заборонила ввезення на територію країни великої рогатої худоби, а також продукції і сировини з неї із республіки Конго та Габону.

 
Україна, Росія і Казахстан можуть створити зерновий пул

РФ, України і Казахстан можуть повернутися до ідеї створення зернового пулу для того, щоб здешевити доставку зерна країнам-покупцям.

 
Покупці відмовляються від українського зерна через ризики обмеження експорту

Привабливість українського зерна на світових ринках знизилася через ризики обмеження експорту. Про це заявив генеральний директор Української аграрної конфедерації Сергій Стоянов.

 
Світовий банк пропонує Україні заробити на можливій харчовій кризі

Світова економічна криза може повторитися, якщо ціни на продукти харчування зростатимуть протягом 2011 року.

 
Мінагрополітики може скасувати квотування експорту зерна

Скасування Кабміном квотування експорту збіжжя вже у лютому допускає міністр агрополітики й продовольства Микола Присяжнюк.

 
В Україні виробництво цукрових буряків збільшилося на 36%

В Україні за січень-грудень 2010 р. об'єм виробництва цукрових буряків (фабричні) збільшилося на 36% - до 13 млн 691,2 тис. т. у порівнянні з аналогічним періодом 2009 р. Такі попередні дані повідомляє Державна служба статистики України.

 
Квоти на зерно можуть дочасно скасувати

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк не виключає скасування урядом квотування експорту зерна, введеного до 31 березня 2011 року.

 
Мінагрополітики хоче регулювати галузь АПК

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк виступає за посилення державного регулювання галузі АПК.

 
Комісія Мінекономрозвитку і торгівлі розподілила квоти на експорт зерна

Комісія Мінекономрозвитку і торгівлі на засіданні 11 січня 2011 року повністю розподілила квоти на експорт зерна серед українських компаній-експортерів. Про це повідомила прес-служба УАК.

 
Україна зібрала в 2010 році 39,3 млн. тонн зернових і зернобобових

Україна в 2010 році зібрала 39,3 млн. тонн зернових і зернобобових у вазі після доробки. Цей показник значно нижчий за торішній (врожай зерна в 2009 році склав 46 млн. тонн), однак все одно входить до п'ятірки кращих результатів за останні роки.

 
На цьогорічну посівну кампанію потрібно близько 23 млрд. гривень

На проведення комплексу весняно-польових робіт у 2011 році в Україну, за попередніми даними, необхідно близько 23 млрд. гривень.

 
Аграрії зібрали зернових на 15% менше ніж позаминулого року

Україні в 2010 році зібрала 39,3 млн. тонн зернових і зернобобових - у вазі після доробки, що на 14,6% менше, ніж роком раніше, коли урожай становив 46 млн. тонн.

 
П’ять міст України матимуть оптові агроринки

В Україні до жовтня 2011 року з'являться оптові ринки сільгосппродукції в п'яти містах. Про це повідомив директор департаменту розвитку аграрного ринку України Міністерства аграрної політики і продовольства Анатолій Розгон.

 
Квоти на експорт зерна можуть роздати до кінця тижня

Квоти на експорт зерна цього тижня будуть розподілені між зернотрейдерами.

 
Уряд дотуватиме розведення худоби

До кінця січня 2011 року Кабінет міністрів планує остаточно виробити механізм розрахунку дотацій індивідуальним власникам великої рогатої худоби, які згодом будуть виплачуватися на утримання худоби і на виробництво молока.

 
Азаров обіцяє в цьому році оптовий ринок агропродукції

В Україні в 2011 р. буде створено оптовий ринок агропродукції. Про це на засіданні Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

 
Уряд планує прискорити розвиток агропромислової галузі

Поточного року Кабмін має на меті забезпечити прискорений розвиток аграрного сектора.

 
Уряд приймає заявки на експорт квотованого зерна

Мінекономрозвитку оголосило прийом заявок на експорт зерна в рамках квот, встановлених урядом на період до 31 березня 2011 року.

 
Мінекономрозвитку до 7 січня закінчить прийом заявок на зернові за додатковими квотами

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України до 7 січня закінчить прийом заявок на отримання ліцензій на експорт сільськогосподарської продукції за додатковими квотами, що діють до 31 березня в 2011 році.

 
Мінекономіки проводить прийом заявок на експорт квотованої сільгосппродукції

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України проводить прийом заявок на експорт сільськогосподарської продукції, яка підлягає ліцензуванню, і на експорт якої встановлено квоти до 31 березня 2011 р. Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

 
СКМ планує створити агропромисловий холдинг

СКМ планує в 2011 році створити агропромисловий холдинг на базі аграрних активів Маріупольського металургійного комбінату.

 
Bayer CropScience закупила в України селекційну пшеницю

Німецька компанія, що займається селекцією зернових культур, закупила в українських компаній селекційні програми пшениці.

 
На Полтавщині стали менше виробляти сільгосппродукції

У Полтавській області виробництво валової продукції сільського господарства через несприятливі погодні умови у 2010 р. скоротилося на 6,6% порівняно з 2009 р. Зокрема, в рослинництві - на 8,4%, у тваринництві - на 1,6%. Про це йдеться у прийнятій обласною радою Програмі економічного й соціального розвитку регіону на 2011 р.

 
Кабмін збільшив об’єм квотування на експорт пшениці та кукурудзи

Кабінет міністрів України продовжив квотування експорту зернових культур до 31 березня 2011 р. Про це йдеться у постанові Кабміну від 6 грудня 2010 р. № 1182, що була опублікована сьогодні.

 
Україна експортувала майже 6 мільйонів тонн зерна

Директор департаменту ринків рослинництва Міністерства аграрної політики і продовольства Олександр Демидов повідомив, що Україна з початку поточного маркетингового року (МР, липень 2010р - червень 2011р) і станом на 22 грудня експортувала 5,9 млн тонн зерна.

 
Аграрії погрожують Кабміну мільярдними збитками

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" прогнозує збитки аграріїв в обсязі 7,5 млрд. гривень у разі відсутності державної підтримки на технічне переоснащення в 2011 році.

 
Україна планує відкрити мережу оптових ринків сільськогосподарської продукції

В рамках реалізації державної програми розвитку мережі оптових ринків сільськогосподарської продукції (далі - ОРСП), ініційованої Кабінетом Міністрів України та прийнятої до виконання Міністерством АПК, пройде урочиста закладка капсули нового оптового ринку сільськогосподарської продукції "Столичний".

 

 
Дефіцит певних продуктів може призвести до їх подорожчання наступного року

Вартість сільськогосподарської продукції продовжить зростати в наступному році на тлі зростаючого попиту з боку країн з економікою, що розвивається, включаючи Китай, а також через підвищення цін на паливо.

 
Україна може скасувати квотування експорту зернових

В кінці січня - початку лютого 2011 р. квотування експорту зернових можуть скасувати. Про це журналістам повідомив міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.

 
Аграрії нарешті відзвітували про зібране зерно

Сільськогосподарські підприємства, згідно з оперативними даними з регіонів, завершили збирання зернових і зернобобових культур, зібравши в бункерній вазі 41,5 млн тонн зерна. Про це йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства.

 
Мораторій на продаж землі призведе до порушення прав селян

Мораторій на продаж землі знімати зарано, переконані експерти. Це призведе до порушення прав селян та купівлі українських земель іноземцями.

 
Озимі культури України під урожай 2011 становлять понад 9 млн. га

В Україні посівні площі озимих культур під урожай 2011 всіх категорій господарств становлять 9 млн. 258,3 тис. га, зокрема, сільськогосподарських підприємств - 7 млн. 549,1 тис. га, господарств населення - 1 млн. 709,2 га, повідомляє Державна служба статистики України.

 
В 2011 році ціна гречки може сягнути 20 гривень

У 2011 році відпускна вартість гречки досягне 18-20 гривень за кг. Виробники і переробники притримують крупу до кращих часів, чим створюють дефіцит при зниженому попиті.

 
В Україні значно скоротилися запаси зерна

Державний комітет статистики повідомляє, що запаси зерна в аграрних підприємствах України (крім малих) і підприємствах, що займаються його зберіганням і переробкою, до 1 грудня 2010 року склали 18 млн тонн, що на 14% менше в порівнянні з аналогічною датою 2009 року.

 
Обсяг виробництва продукції сільського господарства скоротився на 1,3%

В Україні загальне виробництво продукції сільського господарства за січень-листопад 2010 р. порівняно з відповідним періодом 2009 р. скоротилося на 1,3%, у т.ч. в сільськогоспо-дарських підприємствах - на 0,4%, в господарствах населення - на 2%, повідомляє Державна служба статистики України.

 
Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні може бути знятий.

На думку голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна, перетворення сільгоспземель в товар здатне подвоїти ефективність аграрного сектора країни.

 
"Агро-Союз" за два роки планує побудувати свинарський комплекс

Агропромислова корпорація "Агро-Союз" (Дніпропетровськ) планує в найближчі два роки побудувати свинарський комплекс потужністю 360 тис. голів.

 
Кабмін пропонує дати на село 7 мільярдів

Кабінет міністрів пропонує передбачити в 2011 році на державну цільову програму розвитку українського села на період до 2015 року 6,839 млрд. гривень.

 
В Україні поголів’я великої рогатої худоби зменшилося на 2,2%

В Україні за 11 міс. 2010 р. (станом на 1 грудня ц.р.) поголів'я великої рогатої худоби зменшилося на 2,2% - 5 млн 100 тис. 400 голів, порівняно з аналогічним періодом роком раніше, повідомляє прес-служба Держслужби статистики України.

 

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті