Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 10:26 | London, Apr 24 08:26 | New York, Apr 24 04:26
Shanghai, Apr 24 16:26 | Tokyo, Apr 24 17:26 | Sydney, Apr 24 19:26

МВФ просить Україну лібералізувати ринок зерна відповідно до вимог СОТ

МВФ просить Україну лібералізувати ринок зерна відповідно до вимог СОТ




3 березня 2011 в 17:37 - Роман Зайцев


МВФ просить Україну лібералізувати ринок зерна відповідно до вимог СОТ

Однією з нових умов Міжнародного валютного фонду (МВФ) для надання чергового траншу кредиту Україні, є необхідність лібералізувати ринок зерна відповідно до вимог СОТ.



Про це пише видання "Дзеркало тижня".

Це зобов‘язання уряду України закріплено в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), погодженого українською стороною та місією МВФ за результатами її роботи в Києві з 1 по 14 лютого 2011 р., яким володіє видання.

МВФ пропонує регулювати експорт зерна відповідними митами, або хоча б розподіляти експортні квоти за більш прозорою процедурою. Наприклад, через аукціони.

В уряді, в свою чергу, обіцяють прислухатися до таких порад.

"Ми повні рішучо створити кращі умови, в тому числі рівні правила гри для всіх інвесторів, усуваючи перешкоди для початку діяльності та розширювати діапазон діяльності для приватного сектора", - відзначає уряд в тексті меморандуму.

При цьому Кабінет міністрів також обіцяє МВФ, що Україна має намір врахувати "соціальний вплив підвищення цін на продукти харчування за рахунок більш адресної підтримки сімей малозабезпечених домогосподарств".

Відзначимо, що МВФ настійливо рекомендував Україні до кінця лютого вжити заходів для припинення безмитного імпорту нафти і нафтопродуктів.

Західні країни неодноразово критикували дії української влади щодо ринку зерна. Зокрема, як заявив в інтерв‘ю "Дзеркалу тижня", посол Франції в Україні Жак Фор, намір українського уряду створити державний агент, у якого буде монопольне право на експорт соціально значущих сільгосппродуктів, йде врозріз з офіційними заявами Києва, а також з тими принципами, за якими працює Європейський Союз.

Крім того, уряд США стурбований триваючим втручанням уряду Україна в роботу зернового ринку. Американська сторона висловлює невдоволення намірами створити державну монополію і небажанням зняти обмеження на експорт зернових, тобто так званими квотами.

Комітет Верховної Ради (ВР) з питань аграрної політики та земельних відносин на засіданні 15 лютого не підтримав законопроект № 8053, яким пропонується монополізувати експорт сільськогосподарської продукції, включеної до переліку цінового регулювання. Однак, вже 1 березня профільний комітет ВР схвалив новий законопроект № 8163.

МВФ просить Україну лібералізувати ринок зерна відповідно до вимог СОТ


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті