Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 03:57 | London, Apr 18 01:57 | New York, Apr 17 21:57
Shanghai, Apr 18 09:57 | Tokyo, Apr 18 10:57 | Sydney, Apr 18 12:57

Мінекономіки хоче зняти обмеження з експорту кукурудзи

Мінекономіки хоче зняти обмеження з експорту кукурудзи




4 лютого 2011 в 07:16 - Роман Зайцев


Мінекономіки хоче зняти обмеження з експорту кукурудзи

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує скасувати ліцензування і квотування експорту кукурудзи, яке діє до 31 березня 2011 року.



Відповідний проект постанови Кабінету міністрів розміщений на веб-сайті міністерства.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, з урахуванням зібраних в 2010 році 11,9 млн. тонн кукурудзи і перехідних запасів урожаю 2009 року загальна пропозиція цієї культури на внутрішньому ринку в 2010-2011 маркетинговому році становить 12,6 млн. тонн.

За підрахунками авторів проекту постанови, фактичні можливості України з експорту кукурудзи до кінця поточного маркетингового року становлять 3,4 млн. тонн, з яких видані ліцензії на експорт тільки 1,7 млн. тонн.

Як повідомлялося, квотування експорту зерна, введене Кабінетом міністрів на початку жовтня 2010 року на термін до 31 грудня 2010 року, в кінці року було продовжене до 31 березня 2011 року.

При цьому сумарний розмір квот збільшено на 1,5 млн. тонн - до 4,2 млн. тонн.

Квота на експорт кукурудзи була збільшена з 2 млн. тонн до 3 млн. тонн, пшениці - з 0,5 млн. тонн до 1 млн. тонн.

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк днями заявив, що уряд може збільшити квоти експорту зернових на 1 млн. тонн на пшеницю і 1,7 млн. тонн - на кукурудзу, а після березня і зовсім скасувати їх.

Учасники зернового ринку неодноразово заявляли про необхідність скасування квотування експорту кукурудзи, з огляду на її досить велику внутрішню пропозицію в цьому маркетинговому році.

Мінекономіки хоче зняти обмеження з експорту кукурудзи


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті