Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 10:16 | London, Apr 25 08:16 | New York, Apr 25 04:16
Shanghai, Apr 25 16:16 | Tokyo, Apr 25 17:16 | Sydney, Apr 25 19:16

Квоти на експорт зерна можуть роздати до кінця тижня

Квоти на експорт зерна можуть роздати до кінця тижня




11 січня 2011 в 16:09 - Роман Зайцев


Квоти на експорт зерна можуть роздати до кінця тижня

Квоти на експорт зерна цього тижня будуть розподілені між зернотрейдерами.



Про це повідомив заступник директора департаменту державного регулювання зовнішньоекономічної діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі Ігор Гресь, пише видання "Дело".

"Прийом заявок закінчено 7 січня. Згідно із законодавством, після цього засідання комісії має відбутися протягом п'яти робочих днів, тобто 14 січня - крайній термін", - сказав він.

За його словами, зберігся порядок подачі заявок на отримання квоти, який передбачає отримання висновку про наявність зерна в Міністерстві аграрної політики і продовольства.

"Зміни відбулися тільки в частині термінів" - уточнив він.

Нагадаємо, що Кабмін у два рази скоротив термін подачі заявок на отримання дозволів на експорт.

Так, згідно з оновленим порядку видачі ліцензій на експорт зернових, розподіл квот здійснюється на підставі заявки, поданої до Міністерства економічного розвитку і торгівлі суб'єктом господарської діяльності протягом 7 календарних днів - було - 15 днів, після офіційного опублікування початку реєстрації заявок.

Опубліковано таке оголошення було на сайті відомства 31 грудня 2010 року.

Також не зазнав змін склад комісії з розподілу квот.

У листопаді, коли чиновники ділили квоту в 2,7 млн. тонн, комісія складалася з п'яти осіб - заступник міністра агрополітики Сергій Тригубенко - звільнений з цієї посади у рамках адмінреформи, і чотирьох представників Мінекономіки.

Як і раніше, в комісію не входять представники громадських організацій.

Заявки на отримання квоти на експорт в Мінекономрозвитку і торгівлі подали як провідні зернотрейдери, так і невеликі компанії.

Нагадаємо, що на кону - 1,5 млн. тонн експортної квоти - 500 тис. тонн пшениці, 1 млн. тонн кукурудзи.

З досвіду минулих засідань комісії, ця процедура була максимально оперативною.

У листопаді комісія розділила 2,1 млн. тонн із цього обсягу між 75 компаніями менш ніж за 10 хвилин.

Максимальний обсяг дозволеної до експорту пшениці дісталося компанії "Серна" - "дочці" транснаціонального гіганта Glencore.

Компанія отримала право вивезти 117 тис. тонн зерна, це 23% всієї квоти.

Підконтрольна депутатові Андрію Веревському "Кернел-Трейд" отримала квоту в 104,3 тис. тонн - 20,8%.

Замкнув трійку лідерів торговий підрозділ "Бунге Україна" - компанія "Сантрейд", якій дістався обсяг в 65 тис. тонн пшениці - 13%.

Та ж трійка компаній отримала по максимуму і ячмінної квоти.

Найбільший за підсумками минулих двох сезонів український зернотрейдер компанія "Нібулон" отримала квоту в 303,4 тис. тонн кукурудзи - 20,7% усього обсягу квоти.

У "Кернер" - .276 тис. тонн - 18%, "Сарни" - 169 тис. тонн - 11,4%.

У цілому, перелік компаній, які отримали право на експорт не містив сюрпризів - до нього увійшли відомі ринку гравців.

Звертала на себе увагу лише компанія "Хліб Інвестбуд" - це компанія на слуху після того як в серпні виграла тендер Аграрного фонду на поставку 5 млн. тонн зерна в 2010 році, ставши фактично посередником між держоператором і агровиробниками.

Квоти на експорт зерна можуть роздати до кінця тижня


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються. Огляд ринків Американського континенту за 22.03.2011. Привиди повертаються.
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті