Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 04:28 | London, Apr 25 02:28 | New York, Apr 24 22:28
Shanghai, Apr 25 10:28 | Tokyo, Apr 25 11:28 | Sydney, Apr 25 13:28

Квотування експорту зернових наступного року можуть відмінити

Квотування експорту зернових наступного року можуть відмінити




23 лютого 2011 в 10:17 - Роман Зайцев


Квотування експорту зернових наступного року можуть відмінити

Міністерство аграрної політики і продовольства прогнозує, що в наступному маркетинговому році квоти на експорт зернових встановлюватися не будуть. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.



"В наступному маркетинговому році, що він буде йти, я переконаний, якщо не буде ніяких природно-кліматичних катаклізмів і надмірно підвищеного попиту на зовнішніх ринках, звичайно, квот не буде", - заявив Присяжнюк.

За його словами, 1 липня не буде запроваджено квот на експорт зерна, враховуючи те, що держава виділила 5 млрд грн для форвардних закупівель с/г продукції. І це, на думку Присяжнюка, дозволить державі стабілізувати ціни на сільськогосподарську продукцію та забезпечити продовольчу безпеку.

Він також зазначив, що наразі багато виробників м‘ясної продукції самостійно забезпечують свою потребу у фуражному зерні, маючи свої угіддя.

Як повідомлялося, квоти на експорт зерна продовжать до кінця маркетингового року, тобто до липня 2011 р. Про це повідомив після селекторної наради в Міністерстві аграрної політики та продовольства директор Департаменту розвитку аграрного ринку Анатолій Розгон.

"По-перше, міністр (міністр агрополітики та продовольства Микола Присяжнюк) заявив чітко, що квоти будуть продовжені до кінця маркетингового року, тобто ажіотажного попиту на пшеницю не буде. Другий фактор - уряд планує направити через механізм форварду під весняно-польові роботи, тобто під майбутній урожай, близько 5 млрд грн", - зазначив Розгон.

Крім того, він повідомив, що уряд схвалив рішення про інтервенції борошна з Аграрного фонду.

"Це рішення урядом схвалено, зараз вирішуються організаційні питання, ціни проходять доузгодження в Мінекономіки, оскільки це передбачено порядком, і з наступного тижня буде забезпечено борошно за стабільними цінами, що дасть змогу забезпечити стабільність цін на ринку хліба, в першу чергу масових сортів", - сказав Розгон.

Раніше Кабінет міністрів України продовжив квотування експорту зерна до 31 березня 2011 року і збільшив розміри квот на 1,5 млн тонн, повідомив 8 грудня міністр аграрної політики. "Питання вже розглянули. Квоти продовжено до березня рішенням Кабміну. Також квоти збільшено на 1,5 млн тонн", - сказав міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За словами міністра, квоту на пшеницю збільшено на 500 тис тонн, на кукурудзу - на 1 млн тонн.

Раніше Міністерство економіки України запропонувало продовжити до 31 березня 2011 року квотування експорту зерна, запроваджене урядом до 31 грудня 2010 року, і збільшити квоту в цілому на 1,5 млн тонн - до 4,2 млн тонн. Пропонувалося збільшити квоту на кукурудзу на 1 млн тонн - до 3 млн тонн і пшениці - на 0,5 млн тонн, до 1 млн тонн. На ячмінь квота залишається незмінною - 0,2 млн тонн.

Україна запровадила до 31 грудня 2010 року квоти на експорт 2,7 млн тонн зерна. Експортна квота на пшеницю становить 0,5 млн тонн, ячмінь - 0,2 млн тонн, кукурудзу - 2 млн тонн. Постанова також запроваджує фактично заборонну квоту в обсязі 1 тис тонн на експорт жита і гречки.

Квотування експорту зернових наступного року можуть відмінити


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті