Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 12:04 | London, Apr 20 10:04 | New York, Apr 20 06:04
Shanghai, Apr 20 18:04 | Tokyo, Apr 20 19:04 | Sydney, Apr 20 21:04

Кабмін хоче дати п’ять мільярдів гривень на закупівлі зерна

Кабмін хоче дати п’ять мільярдів гривень на закупівлі зерна
Рейтинг: 0
Голосів: 0




25 лютого 2011 в 10:39 - Роман Зайцев


Кабмін хоче дати п’ять мільярдів гривень на закупівлі зерна

Генеральний директор Аграрного фонду України Олександр Маренець впевнений, що механізм введення форвардних закупівель більш ніж актуальний і затребуваний.



"Механізм використовується для підтримки виробника, або з метою надання попередньої суми коштів для виробництва. У нашому випадку - для вирощування зернової продукції. Зараз він передбачає 50% попередньої оплати продукції вже зараз, саме на початку весняно-польових робіт. У цьому році заплановано ще один платіж - близько 20-25% на початку жнив, у травні-червні, щоб виробник міг купувати пальне або запчастини до зернозбиральної техніки. Остаточні розрахунки - після поставки продукції на сертифікований зерновий склад ", - розповів ІМК Маренець.

За словами чиновника, механізм форварда відповідає українським реаліям. "Вперше урядом передбачена велика сума - 5 млрд. грн. Підхід до визначення цін є ринковим - справедливим. На сьогоднішній день товаровиробник має ціну, за якою може продати зерно. Причому ціну, яка не тільки покриває витрати, але й забезпечує рентабельність на рівні до 30 % ", - наголосив гендиректор Агрофонду.

Крім того, держава має можливість забезпечувати продовольчу безпеку. "Форвардні контракти будемо підписувати на продовольчу пшеницю, продовольче жито, цукор, гречку, менше - на кукурудзу і ячмінь. Тим самим держава замовляє певну кількість продукції, виписує її і потім отримує", - зазначив Маренець.

Як повідомлялося раніше, Україна в 2010 році зібрала 41,5 млн. тонн зернових і зернобобових культур.

З ранніх зернових культур аграрії в 2010 році зібрали 17,919 млн. тонн пшениці, 9,236 млн. тонн ячменю, 485 тис. тонн гороху, 512 тис. тонн жита.

Кабмін хоче дати п’ять мільярдів гривень на закупівлі зерна


Новини Статті Аналітика
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Кабмін дав Львову 8,7 мільйона на цирк Кабмін дав Львову 8,7 мільйона на цирк У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Кабмін дозволив Кабмін дозволив "Укренерго" позичити 175 мільйонів Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті