Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 15:59 | London, Apr 20 13:59 | New York, Apr 20 09:59
Shanghai, Apr 20 21:59 | Tokyo, Apr 20 22:59 | Sydney, Apr 21 00:59

ЄБРР каже, що на розвиток українського села необхідно 80 мільярдів доларів

ЄБРР каже, що на розвиток українського села необхідно 80 мільярдів доларів
Рейтинг: 0
Голосів: 0




16 березня 2011 в 17:40 - Роман Зайцев


ЄБРР каже, що на розвиток українського села необхідно 80 мільярдів доларів

Для реалізації потенціалу українського аграрного сектору необхідно інвестувати 40-80 млрд. доларів.



Таку оцінку дав директор департаменту агробізнесу ЄБРР Жиль Міттеналь на форумі "Агробізнес України", організованому інститутом Адама Сміта, пише газета "Дело".

"Це не тільки інвестиції у виробництво зерна, але і в інфраструктуру - сховища в першу чергу, порти. Хто може дати такі гроші? Держава - ні, у неї немає. ЄБРР - теж ні, навіть якщо ми увіллємо весь світовий потенціал ЄБРР, цього не вистачить. Єдине джерело, звідки може прийти цей капітал - це приватний сектор", - сказав він.

При цьому приватний інвестор починає відчувати розчарування в українському АПК.

"У першу чергу це відбувається через нестабільність умов роботи. Можна згадати спробу прийнятий закон, яким де-факто монополізує експорт зерна з України", - сказав Міттеналь.

Він зазначив, що ЄБРР готовий подвоїти фінансування проектів в АПК, проте все впирається у попит з боку приватних інвесторів, чи будуть вони готові вкладати і далі.

"Але зараз деякі інвестори кажуть, що ідуть з України і переорієнтуються, наприклад, на Бразилію", - сказав він.

Міттеналь підкреслив, що міжнародні організації та ЄБРР, зокрема, поінформували уряд України про те, що проведена в останні місяці політика в АПК на їхню думку шкідлива для приватного сектору та інвестклімату.

"Ми направили спільний лист прем‘єр-міністрові Миколі Азарову, але не отримали відповіді. Але ми й далі будемо намагатися донести свою позицію", - сказав він.

Як повідомлялося, у 2010 році ЄБРР інвестував понад 150 млн. доларів у проекти в українському АПК.
 

ЄБРР каже, що на розвиток українського села необхідно 80 мільярдів доларів


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті