Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 17:40 | London, Apr 16 15:40 | New York, Apr 16 11:40
Shanghai, Apr 16 23:40 | Tokyo, Apr 17 00:40 | Sydney, Apr 17 02:40

Експерти ввжають, що зернотрейдери можуть експортувати 15 млн. т. зерна

Експерти ввжають, що зернотрейдери можуть експортувати 15 млн. т. зерна
Рейтинг: 0
Голосів: 0




24 лютого 2011 в 09:33 - Роман Зайцев


Експерти ввжають, що зернотрейдери можуть експортувати 15 млн. т. зерна

Уряд може збільшити розмір квотування експорту зерна, якщо в Мінагропроді зможуть підрахувати фактичні залишки зерна у населення. Зокрема, додатково можуть дозволити експортувати 500-800 тис. тонн для пшениці і 2-2,5, млн.. тонн для кукурудзи.



"Оскільки Україна експортувала 4,5 млн. тонн зерна протягом липня-жовтня, до введення квот, загальний обсяг експорту до кінця березня може становити 11,4 млн. тонн, і ще 2,5-3,3 млн. тонн будуть, можливо, експортовані в квітні-червні в залежності від встановлених додаткових обсягів квот", - сказала в коментарі "Економічній правді" старший аналітик ІК Dragon Capital Тамара Левченко.

Вона нагадала, що квотування було введено 18 жовтня 2010 року і згодом було продовжена до кінця березня, причому обсяг експорту зерна за вказаний період був обмежений до 6,9 млн. тонн.

"Дані оцінки відповідають нашим прогнозом річного обсягу експорту в 14-15 млн. тонн і є нейтральним для акцій компаній", - додала Левченко.

Варто відзначити, що вартість пшениці 3-го класу зараз становить 240 доларів за тонну. Ще в кінці січня вона не перевищувала 208 доларів, що говорить про те, що протягом трьох тижнів ціна зростала на 10% у тиждень.

В портах ця пшениця оцінюється в 355 доларів за тонну. Фуражні сорти - в 320 доларів за тонну.

Внутрішня ціна на кукурудзу становить 233 проти 202 долара за станом на кінець січня.

Найменше додав у ціні за аналогічний період ячмінь. Його вартість збільшилася з 218 до 233 долара за тонну.

Нагадаємо, уряд США стурбований постійним втручанням уряду України в роботу зернового ринку, а саме намірами створити державну монополію і небажанням зняти обмеження на експорт зернових.

Експерти ввжають, що зернотрейдери можуть експортувати 15 млн. т. зерна


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті