Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 06:50 | London, Apr 19 04:50 | New York, Apr 19 00:50
Shanghai, Apr 19 12:50 | Tokyo, Apr 19 13:50 | Sydney, Apr 19 15:50

Експерти побоюються, що навесні аграріям не вистачить грошей на добрива

Експерти побоюються, що навесні аграріям не вистачить грошей на добрива
Рейтинг: 0
Голосів: 0




18 жовтня 2010 в 18:00 - Роман Зайцев


Експерти побоюються, що навесні аграріям не вистачить грошей на добрива

Стійкий попит на українські азотні добрива в світі не дозволяють їм дешевшати в Україні. Експерти побоюються, що вже навесні склади трейдерів будуть переповнені дорогим товаром, який не зможуть купити аграрії.  



Світові ринки пропонують високі ціни на українські добрива, що є приводом для оптимізму наших виробників і розчаруванням для аграріїв і трейдерів на внутрішньому ринку, пише видання "Экономические известия".

Так, вартість українського карбаміду при поставках на FOB після двотижневого затишшя знову зростає. Тепер вона досягла 325-340 доларів за тонну, що на 5-10 доларів дорожче показників минулого тижня.

Особливістю наших відвантажень є те, що в країнах СНД і Близького Сходу це добриво встигло подешевшати на 5-15%.

В Україні підтягує ціни і не дозволяє карбаміду дешевшати такий великий трейдер, як "Федкомінвест". Компанія контролюється російським бізнесменом Олексієм Федоричевим.

Вона активізувала закупівлю товару у хімпідприємств з настанням осені і накопичила достатньо карбаміду, щоб торгуватися з світовими покупцями.

Тим часом Туреччина викуповує в України практично вироблені обсяги аміачної селітри, що призвело до розрізненості цін і попиту всередині України.

Світова затребуваність нашої селітри дозволяє добривам мати досить високу вартість - на рівні 255-260 доларів за тонн. Це послужило причиною того, що за минулий тиждень нітрат амонію підскочив в ціні на внутрішньому ринку до 2200-2250 гривень за тонну, що на 100 гривень дорожче, ніж минулого тижня.

Примітно те, що цей стрибок цін ніяк не пов‘язаний з попитом, - аміачну селітру зараз купують хіба що виробники вибухівки, констатують аналітики.

Таке подорожчання добрива пригнічує трейдерів. Вони марно намагаються знайти дешевий товар для весняної продажу під посівну, адже вже зрозуміло, що попит на селітру в Україну переноситься на лютий-березень 2011 року.

Сільгоспвиробники, у свою чергу, внаслідок подорожчання добрив зіткнуться з проблемою нестачі коштів для їх придбання у період весняно-польових робіт 2011 року.

Адже знайти дешеву селітру у трейдерів буде складно - вони будуть продавати на той момент запаси, зроблені зараз за високими цінами.

Не буде дешевого нітрату амонію і у самих заводів. Цьому посприяє високий внутрішній попит, а також зовнішня затребуваність товару.

Експерти побоюються, що навесні аграріям не вистачить грошей на добрива


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Азаров доручив міністерствам забезпечити АПК добривами Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія і Україна одночасно знімуть обмеження на експорт зерна Росія і Україна одночасно знімуть обмеження на експорт зерна Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Україна може експортувати близько 20 млн. т. зернових Україна може експортувати близько 20 млн. т. зернових У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті