Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 05:15 | London, Apr 20 03:15 | New York, Apr 19 23:15
Shanghai, Apr 20 11:15 | Tokyo, Apr 20 12:15 | Sydney, Apr 20 14:15

Дефіцит певних продуктів може призвести до їх подорожчання наступного року

Дефіцит певних продуктів може призвести до їх подорожчання наступного року




22 грудня 2010 в 19:04 - Ілона Чіркова


Дефіцит певних продуктів може призвести до їх подорожчання наступного року

Вартість сільськогосподарської продукції продовжить зростати в наступному році на тлі зростаючого попиту з боку країн з економікою, що розвивається, включаючи Китай, а також через підвищення цін на паливо.



Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням аналітиків Rabobank Groep NV, у 2010 році з боку Китаю спостерігався ажіотажний попит на сільгосппродукцію, зокрема, кукурудзу, підвищення цін на яку створило тиск для вартості майже всіх інших зернових.

На думку аналітиків банку, попит з боку Китаю змінює структуру деяких світових сільськогосподарських ринків.

Крім цього, у банку зазначають, що розігрівати ринок будуть ціни на нафту, які продовжать зростати, а значить, збільшуються витрати виробників і перевізників, а також низький рівень світових запасів продовольства і долар, що слабшає.

Частина експертів, включаючи аналітиків Rabobank, побоюються повторення ситуації 2008 року, коли рекордне зростання цін на сільгосппродукцію викликало справжню продовольчу кризу в низці регіонів.

Як йдеться в звіті Rabobank, враховуючи, що Китай у наступному році імпортує 8 млн. тонн кукурудзи, ціни на неї будуть визначати рух цін у всьому зерновому комплексі в наступному році. Ми також вважаємо, що зростання цін на енергоносії стане каталізатором для високих цін на продовольство.

Українські аграрії вважають, що до середини зими в Україні буде спостерігатися дефіцит окремих видів продуктів, що може призвести до їх подорожчання втричі.

У свою чергу, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк запевнив, що Україна забезпечена рослинними продуктами харчування до наступного врожаю.

Дефіцит певних продуктів може призвести до їх подорожчання наступного року


Новини Статті Аналітика
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Вплив інновацій на попит і пропозицію енергоресурсів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Особливості інноваційного розвитку галузі тваринництва в Україні Особливості інноваційного розвитку галузі тваринництва в Україні ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Євро-2012 Євро-2012 "подешевшало" на мільярд Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації Стратегії інвестування: сутність і умови реалізації Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Україні прогнозують дефіцит цукру Україні прогнозують дефіцит цукру Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Міненерговугілля рекомендує знизити вартість дизпалива до 9,6 грн за літр Міненерговугілля рекомендує знизити вартість дизпалива до 9,6 грн за літр Глобальний контроль за глобальними банками Глобальний контроль за глобальними банками I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті