Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 16:31 | London, Apr 25 14:31 | New York, Apr 25 10:31
Shanghai, Apr 25 22:31 | Tokyo, Apr 25 23:31 | Sydney, Apr 26 01:31

Чиновники тільки почали розробляти нові правила експорту зерна

Чиновники тільки почали розробляти нові правила експорту зерна




14 квітня 2011 в 15:40 - Роман Зайцев


Чиновники тільки почали розробляти нові правила експорту зерна

Українські чиновники лише розпочинають розробку нових правил експорту зерна, хоча до кінця сезону залишилися лічені тижні.



До кінця сезону залишається зовсім мало часу, тому терміни експорту вже "підтискають", однак поки Мінекономіки не готове до організації його процесу, пише газета "Дело".

Так, поки не відомий ані Порядок проведення аукціонів, ні їх формат, ні навіть стартові цін на квоти.

Як заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, до розрахунку мінімальних цін планується залучити міжнародні організації та учасників ринку зерна.

"Ми зараз запропонували асоціаціям зернотрейдерів і міжнародним організаціям, щоб вони запропонували порядок і стартову ціну. Зараз цим займається Американська торгова палата, Європейська бізнес-асоціація і зернотрейдери разом із Міністерством економіки, тому що це не функції нашого міністерства", - сказав міністр.

Чиновники уже озвучували імовірну вартість квот - вона коливалася в діапазоні 10-30 доларів за тонну в залежності від культури (максимум встановлювався на продовольчу пшеницю).

Стартову ціну, яка б вона не була, трейдери зможуть спочатку закласти у свої розрахунки.

Набагато більше занепокоєння викликає припущення, що компанії будуть допускатися до аукціону вибірково, а першочергове право на купівлю квот буде мати компанія "Хліб Інвестбуд", зазначає видання.

Однак Присяжнюк заперечив це припущення, запевнивши, що обмежень у доступі до аукціонів для компаній не буде.

Всі ці нюанси повинні бути прописані в Порядку проведення аукціонів на продаж квот.

Учасники ринку, посилаючись на прецеденти, відзначають, що робота ця не швидка.

"Коли були введені квоти на експорт підсоленого масла, процедури зайняли досить багато часу. Постанова про квотування було прийнято в березні, а реально до відвантажень ми змогли приступити не раніше кінця квітня - у травні", - згадує генеральний директор асоціації "Укролія" Степан Капшук.

Як повідомлялося, 4 жовтня 2010 року Кабінет міністрів ввів квоту на експорт зерна 2,7 млн. тонн до 2011 року - квота на експорт пшениці становила 500 тис. тонн, кукурудзи - 2 млн.. тонн, ячменю - 200 тис. тонн, жита і гречки - по 1 тис. тонн.

6 грудня Кабмін продовжив термін квотування до 31 березня і збільшив обсяг квоти на експорт пшениці з 0,5 млн. до 1 млн. тонн, а кукурудзи - з 2 млн. до 3 млн. тонн.

30 березня 2011 року Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження квотування експорту зернових, яке повинно було закінчитися 31 березня, до 1 липня, збільшивши квоту на кукурудзу на 2 млн. тонн.

7 квітня Верховна рада ввела механізм розподілу квот на експорт зернових культур шляхом їх продажу на аукціонах.
 

Чиновники тільки почали розробляти нові правила експорту зерна


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Shell буде шукати на Харківщині газ Shell буде шукати на Харківщині газ Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті