Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 17:53 | London, Apr 25 15:53 | New York, Apr 25 11:53
Shanghai, Apr 25 23:53 | Tokyo, Apr 26 00:53 | Sydney, Apr 26 02:53

Антимонопольний комітет взявся за гречану змову

Антимонопольний комітет взявся за гречану змову
Рейтинг: 0
Голосів: 0




9 березня 2011 в 12:07 - Роман Зайцев


Антимонопольний комітет взявся за гречану змову

Антимонопольний комітет розглядає 5 справ про порушення конкурентного законодавства учасниками ринку гречки. Про це повідомили в АМКУ.



Як повідомив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко, за попередніми результатами розгляду однієї зі справ, виявлено ознаки змови окремих учасників ринку щодо безпідставного підвищення цін на крупу гречану врожаю 2009 року.

У ході вказаних справ з‘ясовано, що істотне підвищення цін на гречку було скоєно фасувальниками цієї продукції, які за чинним законодавством визначені як виробники продукції.

Зокрема, фасувальники, маючи невелику собівартість послуг з фасування, значно підвищували ціни на вже фасовану крупу, яка поставляється в торговельні мережі.

Рішення з цих справ АМКУ має намір прийняти найближчим часом.

Крім того, АМКУ з метою уникнення ажіотажного попиту зобов‘язав великих виробників крупи Київської області - ТОВ "Сквирський комбінат хлібопродуктів" та колективне підприємство "Білоцерківхлібопродукт" здійснювати реалізацію залишків гречки, що знаходяться на підприємствах, безпосередньо в торгові мережі.

Нагадаємо, після різкого підвищення цін на гречку в Україні на початку лютого Міністерство аграрної політики і продовольства та провідні підприємства-виробники гречаної крупи підписали меморандум, який передбачає встановлення оптово-відпускної ціни на крупу гречану на рівні не вище 12,6 гривень за кг, а роздрібну ціну - на рівні 13,9-14 гривень.

Разом з тим, в деяких торгових мережах ціна на гречку перевищує максимальні 14 гривень за кг.

Антимонопольний комітет взявся за гречану змову


Новини Статті Аналітика
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "гречаного" монополіста Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "Хенкель Україна" на 30 тисяч за неправдиву рекламу У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті